ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Aveam dreptul la somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In data de 14 mai 2011 am semnat un contract individual de munca tip durata determinata cu timp partial, pe perioada cuprinsa intre data de 14.05.11 si data de 31.12.11, precizez faptul ca eu eram eleva in clasa a 12 a. Inainte sa termin liceul am demisionat la cererea lor. Dupa ce am absolvit liceul am pus actele pentru somaj, am beneficiat de el pana in luna noiembrie 2011, deoarece eu am plecat din tara. In februarie 2012 sunt anuntata de cei de la somaj sa ma prezint, unde aflu ca eu am lucrat in timpul somajului si nu am beneficiat de acesta, in concluzie trebuie sa le inapoiez banii pe 3 luni. Precizez faptul ca cei de la frima care m-a angajat au spus ca am semnat demisia pe data de 13 noiembrie 2011, lucru pe care nu l-am facut deoarece eu nu eram in tara; am dovada biletul de avion. Ce as putea face?

Adaugata in: Somaj
Georgeta V
 User  Georgeta V
a intrebat la 04 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta V la 06 Iun. 2012
Nu ar fi trebuit sa apara ca aveti venit daca nu exista un raport de munca. V-ar putea fi de ajutor sfatul unui avocat. Din pacate in majoritatea situatiilor de acest tip problema poate necesita apelarea la o instanta de judecata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta V
 User Georgeta V
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Iun. 2012
Am incetat raportul de munca inainte de terminarea liceului. Somajul am primit pt absolvirea celor 12 clase. As dori sa stiu daca in adeverinta de venit luata de la Finante trebuia sa apara ca eu am un venit?
Ma sfatuiti sa apelez la un avocat?
Va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iun. 2012
Depinde si cand ati incetat raportul de munca si cand ati absolvit scoala. Daca liceul l-ati terminat in vara lui 2011, ati depus pentru somaj, iar pana in noiembrie ati lucrat, atunci cei de la somaj au dreptate, dvs incasand un venit social necuvenit.

Daca insa ati incetat raportul de munca inainte de a absolvi liceul, atunci undeva exista o eroare in documentele detinute de cei de la somaj sau in calculele lor. In demisia inaintata de dvs insa trebuie sa apara si o data de intocmirea a ei precum si semnatura dvs. Daca angajatorul a depus o demisie, alta decat cea pe care ati inamanat-o dvs, nu prea e ok pentru ca ar fi vorba de o fapta penala prin fals in acte.

Verificati datele despre care v-am vorbit privind absolvirea si incetarea raportului de munca. Mergeti la cei de la somaj cu toate datele si probleme pe care le aveti si vedeti cum se poate rezolva aceasta situatie. Daca apareti acolo cu demisie, oricum nu puteti primi somaj pentru ca aceasta va anuleaza dreptul la somaj, fiind considerat motiv imputabil dvs ca salariat.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024