ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Beneficiere somaj a doua oara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Mai pot beneficia de indemnizatia de somaj daca in perioada aprilie-iunie 2013 am mai beneficiat o data, ulterior am fost reangajata in cadrul aceleiasi firme cu contract pe perioada nedeterminata, iar dupa o perioada de 5 luni s-a ajuns la desfiintarea postului ocupat? Care sunt pasii ce trebuiesc urmati in cazul in care mai pot beneficia de somaj?
Multumesc!

Adaugata in: Somaj
Madalina Husanu
 User  Madalina Husanu
a intrebat la 20 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Nov. 2013
Daca v-ati fi angajat pe o perioada determinata de maxim 12 luni ar fi fost alta situatia, pentru ca somajul se suspenda in astfel de situatii. Iar dvs ati fi putut relua plata lui dupa incetara de drept a raportului de munca, la data expirarii contractului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Nov. 2013
Din pacate nu, pentru ca nu indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare solicitarii acestui venit. Dvs aveti un stagiu de numai 5 luni, sub minimul cerut de lege.

O perioada de somaj anterioara nu reprezinta stagiu de cotizare pentru o alta perioada de somaj, conform legii somajului 76/2002. De asemenea, conform aceleiasi legi, perioadele valorificare deja pentru o indemnizatie de somaj anterioarea, nu se vor reutiliza in vederea acordarii unui nou drept de acest tip. Singura solutie ar fi sa va reangajati ca sa continuati vechimea si stagiul de cotizare sau puteti incheia contract direct cu AJOFM de care apartineti si plati contributia in baza lui, astfel incat sa realizati stagiul minim de 12 luni. Pentu ca, daca intre timp nu va puteti incadra in alta parte, sa puteti primi somaj dupa ce realizati cele 12 luni de stagiu.


Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu alexei delimart Marius Ion Radu Anton Ioana Popa Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024