ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

care sunt conditiile de acordare a somajului?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti daca este vreo prevedere de minimum doua saptamani de munca, conditie de acceptare a dosarului de somaj.
Din ce am citit, in legea 76/2002 nu exista asa ceva.
Sotia a fost in situatia in care si-a dat demisia dupa 20 ani de munca la o societate (care este in curs de restructurari de personal ca urmare a restrangerii activitatii), cu scopul de a se angaja la o alta firma. Dupa 2 zile de la semnarea cotractului la noua firma, patroana a decis ca nu corespunde si, fiind in perioada de proba, i s-a desfacut contractul de munca cu Art. 31, al. 3, din Codul Muncii.
Inainte de a-i desface contractul de munca (de fapt contractele de munca, cate 4h/contract, deoarece a profitat de faptul ca sotia isi daduse demisia de la vechiul loc de munca si era astfel obligata sa accepte noua situatie) i-a cerut sa accepte ca doua saptamani sa lucreze gratis, urmandn sa invete ce are de facut de la o terta persoana, adusa special pentru asta si platita in locul ei.
Dorim clarificarea pentru ca mai multe cunostinte ne-au spus de conditia de minimum 2 saptamani de activitate la o firma (tot de 2 saptamani facera referire si patroana de la noul loc de munca), pentru a beneficia de ajutorul de somaj.
Va multumesc anticipat.
Bica Marian

Marian Bica
 User  Marian Bica
a intrebat la 29 Iun. 2018
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart Marius Ion G Stancu Viviana Serni violeta Georgescu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024