ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Carti de munca aflate inca la itm


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am o mare problema. Pana acum circa 2 ani am avut externalizat serviciul de HR catre o firma. Incepand cu martie 2012, din ratiuni economice, s-a renuntat la aceasta. Cu toate insistentele mele, nu ni s-au dat cartile de munca. De-abia astazi mi-au parvenit, dar, doar 9 dintr-un numar de circa 27. Din nefericire, nu am o lista reala a tuturor cartilor care au fost predate. Va rog mult, cum pot recupera cartile de la ITM, in conditiile in care eu nu stiu sigur care si cate mai sunt acolo? Va rog ajutati-ma, am o colega careia i s-a cerut cartea la somaj! Multumesc mult.

Adaugata in: Somaj Carti de munca
Mariana Prodan
 User  Mariana Prodan
a intrebat la 31 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mariana Prodan
 User Mariana Prodan (Asistent Manager, Profilo Group)
a raspuns la intrebare la 02 Feb. 2014
Multumesc mult pentru raspunsuri. Luni voi incerca sa ma duc cu o imputernicire pentru a ridica cartile de munca de la ITM. Acolo este inclusiv cartea mea de munca, din 1986. Doamna nu a fost foarte fericita de "despartire", asa ca nu-mi ramane decat sa sper ca nu a facut vreo magarie! Inca o data, multumesc si un an nou mult mai bun!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 31 Ian. 2014
Firma care a gestionat problema resurselor umane ar trebui sa le aiba.ITM nu ar avea de ce sa intre in posesia acestora.Intr-adevar cartile de munca facute inainte de 01,04.2001 au fost date la scanat pe baza de proces verbal dar s-au returnat tot pe baza de contract.Eu va recomand sa vedeti contractul cu firma care v-a tinut gestiunea dosarelor, vedeti ce obligatii avea si incercati amiabil sa va rezolvati problema. Este o gestiune foarte importanta si nu se pot spala pe maini sa spun asa pentru ca este munca salariatilor si au purtat raspunderea.Faceti in scris o adresa , oficializati-o, trebuie sa colaboreze.Sunt si alte cai in ultima instanta.
Din pacate cartile de munca nu se mai reconstituie pe baza adeverintelor de la fostii angajatori in cazul in care se pierd dupa data abrogarii D-L 92 din 1977 31.12.2010.Eventualele dovezi care sa ateste activitatea la angajatori vor fi acceptate ca vechime in munca numai in instanta,Art. 279
(1) Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.
(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.
(3) Angajatorii care pastreaza si completeaza carnetele de munca le vor elibera titularilor in mod esalonat, pana la data de 30 iunie 2011, pe baza de proces-verbal individual de predareprimire.
(4) Inspectoratele teritoriale de munca ce detin carnetele de munca ale salariatilor le vor elibera pana la data prevazuta la alin. (3) , in conditiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.
(5) Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Ian. 2014
Incercati sa luati legatura cu ITM sa vedeti daca sunt carti de munca inregistrate pentru firma dvs. Odata ce le predati salariatilor, trebuie sa semnati un proces de predare - primire, va ajuta si acest document drept evidenta.

Daca acestea sunt intr-adevar pierdute, va trebui publicata pierderea lor in Monitorul Oficial, iar pentru reconstituirea lor este nevoie de interventia instantei. Salariatii pot incerca sa obtina adeverinte de la fostii angajatori, pe baza carora sa se poata face aceasta reconstituire mai apoi.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024