ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce sanse am daca ii dau in judecata?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Povestea mea e mai incalcita si nu, nu vreau sa beneficiez de somaj de 10 ori daca, de exemplu, mi-as propune sa fac 10 facultati. Imi ajunge una si vreau sa stiu de unde din lege reiese ca nu am dreptul sa solicit cei 300 ron x 6 luni, o singura data in viata, la 4 luni da la absolvire - timp in care nu am fost angajata cf. pregatirii si nici nu am castigat mai mult de 500 ron. Va dau absolut orice detaliu doriti, cum spuneam, cazul meu e mai incalcit. Sau alta rugaminte ar fi daca imi puteti recomanda un avocat specializat in dreptul muncii sau asigurari sociale pentru ca pe cei pe care i-am intrebat eu nu cunosc legea somajului. Multumesc foarte mult!!


Adaugata in: Somaj
Vochescu Ana
 User  Vochescu Ana
a intrebat la 28 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului vochescu ana la 05 Iul. 2012
Dumneavoastra va raspundeti singura intebarii. V-ati incadrat in munca dupa licenta si nu ati depus cererea in termen de 10 zile. V-ati dat demisia ceea ce va anuleaza dreptul la somaj. Se ia in considerare faptul ca erati incadrata in munca la acel moment, chiar daca nu conform pregatirii. Este o forma de stimulare a fortei de munca in Romania. Conform pregatirii poate insemna inclusiv nivelul de studii, nu doar tipul lor. Mai mult, la data absolvirii in mod normal nu tebuia sa fiti in somaj pentru ca acesta nu se acorda daca urmati o insitutie de invatamant. Fie lipseste ceva din informatia dvs fie ceva nu este in regula in documente. Informatia variaza de la o postare la alta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vochescu Ana
 User Vochescu Ana
a raspuns userului georgeta ganea la 02 Iul. 2012
Nu...cum spuneam, e mai complicat.
Cat timp am lucrat am facut si facultatea, dar inainte de a-mi lua licenta am intrat in somaj de la serviciu - in august 2011. In februarie 2012 mi-am luat licenta si in mai 2012 m-am angajat, dar nu conform pregatirii si mi-am dat demisia dupa 3 saptamani, in perioada de proba, drept pentru care am ramas fara somajul de la serviciu.
Vroiam sa stiu, atata timp cat acum nu mai sunt nici somera, nici angajata, de ce nu ma pot inscrie ca somera absolventa, pt ca in lege scrie: ' 60 zile, mai nou, 10 de la absolvire, nu mai tarziu de 12 luni de la data absolvirii, cu conditia sa nu fi fost angajat conform pregatirii, sa nu fi avut venit mai mare de 500 ron sau sa nu urmezi o alta forma de invatamant'. Ce-mi scapa?
Dansele spun ca nu m-am incadrat in termenul acela de 60/respectiv 10 zile de la absolvire, dupa ce tot ele mi-au spus de multe ori ca oricum nu aveam dreptul, fiind deja in somaj - in acel interval de timp.
Cu alte cuvinte, eu nu aveam dreptul din start.
Eu am zis ca nu am nici o vina ca la data absolvirii, cand ar fi trebuit sa ma inscriu la anofm ca absolventa eram deja in somaj de la serviciu..
Si eu acum trebuie sa-mi platesc asigurarile medicale etc..
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 02 Iul. 2012
De somaj se beneficiaza doar o singura data dupa fiecare forma de invatamant.

Daca ati fost inscrisa la somaj in urma absolvirii facultatii si ulterior v-ati angajat cu contract de munca se procedeaza astfel:
- cand contractul de munca se incheie pana in 12 luni se suspenda plata indemnizatiei de somaj si la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat contractul se poate beneficiaza de somaj in baza dreptului deschis anterior angajarii.
- cand contractul de munca s-a incheiat pe perioada mai mare de 12 luni, inceteaza dreptul de somaj si plata indemnizatiei de somaj.

A se vedea de asemenea si articolul 40 din legea 76 din 2002
Incetarea platii somajului se face in baza art 44 din aceeasi lege
Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni;
...
m) la data admiterii intr-o forma de invatamant, in cazul persoanelor asimilate somerilor, prevazute la art. 17 alin. 2 lit. a si b.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024