ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIM cu timp de munca partial


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Sunt in 75% de la sfarsitul lunii decembrie pana in prezent, dar am prestat munca mai bine de 120 de ore fara ca firma sa revina la normalitate. Este normal sa fiu chemat la munca zi de zi, cu toate ca sunt in 75%? Precizez ca orele lucrate nu imi sunt platite, nu sunt trecute pe fluturas, nu apar nicaieri. Doresc sa stiu daca este normal ca din moment ce sunt in 75% eu sa prestez munca ce o prestez mereu, dar fara sa fiu platit.

Mai nou, pentru ca nu am fost la munca (sfatuit si de alte persoane care erau in somaj tehnic si stateau acasa) salariul mi-a fost suspendat! Mi-au spus ca daca ma duc la munca in continuare o sa primesc avansul suspendat la lichidare! Au dreptul sa procedeze asa (sa imi suspende salariul cat timp sunt in 75% pentru ca nu am fost la munca cateva zile)?

Adaugata in: Somaj
Daniela Grozavu
 User  Daniela Grozavu
a intrebat la 01 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2013
Nu inteleg ce fel de CIM aveti de fapt. Prin cei 75% inteleg ca sunteti in somaj tehnic, caz in care puteti presta activitate pentru ca poate fi vorba de reducerea activitatii si nu intreruperea ei totala neaparat. Pe perioada somajului tehnic sunteti la dispozitia angajatorului. Acesta reducere nu reprezinta CIM cu timp partial, sunt doua chestiuni total diferite. La reducerea activitatii prestati activitate, dar mai putina fata de programul normal.

Extras din Codul muncii republicat:

Art. 52
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
c) in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;
(3) In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.

Art. 53
(1) Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 52 alin. (3) .

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni Marius Ion G Stancu George Andreescu Radu Anton violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024