ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Complectare decl 112 - subventie conform art 85 din legea 76/2002


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Am conventie cu AJOFM conform articolului 85 din legea 762002.(Incadrare in munca a somerilor peste 45 de ani).
Angajarea a fost cu data de 13.03.2015 deci are lucrate 12 zile, iar suma cuvenita din cuantumul subventiei este de 273 lei, pt luna martie.

Intrebarea mea este daca procedez bine in complectarea declaratiei 112?
C5 Subventii/scutiri/reducere = 03-subventii conform art 85 din legea nr.76/2002
- Suma de recuperat din contributia datorata 0 lei
- Suma de restituit de la Ajofm 273 lei

La scutirea de la plata contributiei datorata de angajator pt salariatii incadrati conform art 85 nu mai complectez nimic deoarece nu se mai acorda.



Cornelia Narita
 User  Cornelia Narita
a intrebat la 05 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2015
Subventie/scutire/reducere se completeaza, prin selectarea din Nomenclatorul Subventii/scutiri/reduceri, a tipului de subventie, scutire si/sau reducere de care beneficiaza angajatorul, potrivit legislatiei in vigoare, din bugetul asigurarilor pentru somaj.Suma de recuperat din contributia datorata: se completeaza cu suma corespunzatoare tipului de subventie, scutire si/sau reducere selectat, de recuperat prin deducere din totalul contributiei datorate de angajator diminuata cu scutirea de la plata de care angajatorul este scutit in temeiul prevederilor legale in vigoare (prevazuta la capitolul C.4.).La completarea creantei fiscale Contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator prevazuta in Sectiunea Creante fiscale, totalul sumelor de recuperat din contributia datorata, prevazute la C.5, se inscriu ca suma deductibila, cu respectarea conditiei ca nivelul sumei deductibile sa nu depaseasca nivelul sumei datorate.Suma de restituit de la AJOFM / AMOFM :se completeaza cu suma corespunzatoare tipului de subventie, scutire si/sau reducere selectat, de restituit de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca / Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti. Se completeaza numai in situatia in care suma deductibila din Contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator din Nomenclatorul Creante fiscale este egala cu suma datorata.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024