ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

completarea adeverintei pt somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

Am urmatoarea nelamurire.: in urma concedierii individuale ca department de resurse umane am intocmit decizia de incetare a raporturilor de munca cu art 65 al.1, am completat o adeverinta de vechime, si trebuie sa complectez si o adeverinta pentru ca fostii angajati sa poata depune dosarul la somaj pt a beneficia de somaj.
Intrebarea mea este :
adeverinta (anexa 26) trebuie competata pt ultimele 12 luni?
daca angajatul a lucrat pana in data de 14.10 si Cim a incetat in 15.10 e ok, respectand cele 20 de zile lucratoare in preaviz?
Pe adeverinta va aparea si luna octombrie? Angajatul a fost angajat in per.: 17.08.2012-14.10.2013, deci voi trece la cele 12 luni in ordine descrescatoare: oct 2013, sept 2013, aug.2013 pana la noiembrie 2012?

Si inca o intrebare, deci practic va trebui sa depun si declaratiile la finante inclusiv pt luna octombrie 2013 pana in 25 noiembrie 2013 pt ca sa le pot completa pe respectivul formular de adeverinta la nr declaratiei nu? Si practic angajatii vor beneficia de somaj abea din noiembrie 2013?

Va multumesc din suflet!

Adaugata in: Somaj
Krisztina Bene
 User  Krisztina Bene
a intrebat la 17 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului gabriela Arghir la 18 Oct. 2013
In anexa 26 exista aceasta mentiune:

NOTE:
Se completează descrescător pentru maximum 12 luni de la data ?ncetării raporturilor de muncă sau de serviciu pentru care angajatorul a virat la bugetul asigurărilor pentru şomaj sumele reprezent?nd contribuţiile prevăzute de lege.

Deci cele 12 luni se numara, in urma, incepand cu data incetarii. Se trece fara probleme si luna octombrie chiar daca nu a platit inca pentru ea, o va plati la data de plata.

Restul intrebarilor se referau la incetare din cate am inteles, data incetarii si modalitatea d ecompletare a adeverintei.

Indemnizatia de somaj oricum nu se acorda imediat, dureaza ceva, asta stim.

Nu cred ca cei de la somaj se asteapta sa fie deja depusa 112, si oricum aceea are legatura cu ANAF. Plata se face in functie de contractul de asigirari incheiat, in cuprinsul lui exista un astfel de termen.

Cel mult luna octombrie 2012 va fi trecuta integral si atunci in mod cert sunt acoperite 12 luni de stagiu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns la intrebare la 18 Oct. 2013
Cred ca d-na Krisztina dorea sa va intrebe cum sa completeze anexa cu veniturile pe oct.2013, daca ea inca nu a depus declaratia lunii octombrie 2013 si nu a virat banii catre fondul de Stat?
Eu cand am avut de completat anexa 26 am intrebat la somaj si mi s-a spus ca pot sa trec luna anterioara incetarii activitatii(pe randul 12).Si astfel as avea rubrica"nr.declaratiei" completat si banii virati la zi.
Este normal ca la data intocmirii anexei 26 , pe 17-18-19 Octombrie 2013 sa nu fie depusa declaratia 112 si platita contributia de somaj pe luna octombrie 2013, intrucat nu s-a inchis luna.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Oct. 2013
Treceti in ordine descrescatoare ultimele 12 luni de la data incetarii raportului de munca si pentru care ati retinut si virat contributiile la sistemul de asigurari sociale de somaj. 15 Octombrie 2013 - 14 Octombrie 2012 ar fi 1 an.

Data incetarii este corecta, daca ultima sa zi de lucru a fost 14.10 conform preavizului acordat, atunci incetarea are loc in ziua imediat urmatoare, in ziua din care salariatul nu mai presteaza activitate pentru dvs. in baza CIM incetat. Este si ziua din care poate primi indemnizatie de somaj, daca depune dosarul in 10 zile de la data incetarii.

Pentru luna octombrie angajatii concediati vor fi trecuti in D112, da, si declarati, pentru ca pana la data de 14.10 inclusiv au fost salariatii dvs., fiindu-le platite salariile, contributiile si impozitul pe venit.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024