ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de crestere copil si somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In prezent ma aflu in concediu de crestere a copilului pentru 2 ani .

Pe data de 12 mai copilul implineste varsta de 2 ani. Pe 23 iunie se implinesc 2 ani de cand am depus dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului. Avand in vedere ca firma la care am lucrat nu mai activeaza am inteles ca am dreptul la indemnizatie de somaj.

Intrebarea mea este pe ce data ar trebui sa imi depun dosarul de somaj pentru a nu avea intreruperi intre data de incetare a concediului de crestere a copilului si data intrarii in somaj.

Doresc sa mai intreb daca am posibilitatea sa primesc in continuare indemnizatie de crestere a copilului in conditiile in care asi ramane insarecinata imediat dupa intrarea in somaj si cum anume se calculeaza aceasta indemnizatie .

Adaugata in: Somaj
Claudia Butnaru
 User  Claudia Butnaru
a intrebat la 27 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2013
Ar trebui depus dosarul in ziua imediat urmatoare celei in care inceteaza concediu de crestere copil, adica in data de 13 mai.

Daca ramaneti insarcinata in timpul perioadei de somaj puteti prelungi somajul prin concedii medicale cat si prin concediul de medical de maternitate pentru sarcina si lauzie. Importante este ca pana la nasterea celui de-al doilea copil sa puteti avea 12 luni consecutive pe baza carora sa vi se acorde indemnizatia crestere copil. In calculul celor 12 luni vor intra si lunile de somaj, cele de crestere copil anterioare si cat si cele de concediu medical si de materniate, fara a scade sub 600 de lei insa. Cuantumul va fi tot de 85% din media veniturilor nete din ultimele 12l uni anterioare nasterii.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024