ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am si eu o intrebare in legatura cu perioada de crestere pentru copil. Ce posibilitati exista sa mai raman un an acasa, platita, dupa ce trec cei 2 ani de crestere copil mic? Daca firma la care am lucrat inainte de a intra in crestere copil nu vrea sa ma bage in somaj ce sa fac? Multumesc frumos si astept raspunsul dvs. O zi buna.

Adaugata in: Somaj
Laura Stan
 User  Laura Stan
a intrebat la 01 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Nov. 2012
Puteti incerca un concediu fara plata daca doriti sa stati acasa in continuare, dar nu va fi o perioada platita si va afecta stagiile de cotizare. Insa depinde foarte mult si de angajator, daca acesta este dispus sa va acorde o perioada atat de mare de concediu.

Ca sa puteti intra in somaj angajatorul ar trebui sa dispuna incetarea pe motivul desfiintarii postului, a necorepunderii profesionale sau fizice. Desfiintarea nu o puteti forta, depinde de angajator. Cat timp el considera ca acest lucru nu e necesar si se complica, nu o va face. Iar celelatle tipuri de concediere, daca le-ar dispune, ar fi ilegale, dat fiind faptul ca nu va poate supiune unei evaluari profesionale imediat dupa CIC si nici nu se pune, prespun, problema inaptitudinii fizice.

Angajatorul nu va trimite in somaj, ci dvs mergeti, cu dosarul continand documentele precizate de ANOFM / AJOFM, si solicitati acest drept. Dar numai in conditiile legii.

Ca informatie importanta, si daca credeti ca se aplica sai la dvs, in situatia in care nasterea copilului a avut loc dupa data de 1.11.2011 oricum angajatorul, daca nu intra in reorganizare judicicara sau faliment, angajatorul nu poate dispune concedierea pe o perioada de 6 luni de la revenirea definitiva in unitate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian C.
 User Adrian C.
a raspuns la intrebare la 01 Nov. 2012
1. Concediul pt cresterea copilului se acorda pana cand acesta implineste 1 an sau 2 ani - in functie de optiunea parintelui; se acorda pana la implinirea varstei de 3 ani in cazul copiilor cu handicap.
2. La incetarea concediului pt cresterea copilului angajatorul este obligat sa va primeasca pe vechiul post; nu va poate trimite in somaj la cererea dvs.
In cazul in care nu mai vrea sa va primeasca la servici din motive ce nu tin de persoana dvs., cum ar fi desfiintarea postului, atunci trebuie sa va trimita in somaj.
Daca angajatorul va primeste la post, dar dvs. nu vreti pt ca doriti sa stati inca un an cu copilul, solutia este sa va dati demisia cu preaviz sau sa incetati contractul de munca cu acordul partilor, caz in care nu beneficiati de somaj.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024