ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum pot face sa beneficiez de indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt insarcinata in 10 saptamani. Am avut mai multe contracte pe durata determinata timp de 2 ani la aceasi firma. Primul contract a fost de 4 luni (sepembrie-decembrie2010), al doilea de un an (ianuarie-decembrie 2011) si al treilea pe 9 luni (ianuarie-septembrie 2012) dupa care angajatorul a decis sa nu-mi mai prelungeasca si sa-mi depun actele de somaj incepand de azi. Problema este ca eu am dreptul doar la 6 luni de somaj asa ca somajul o sa mi se termine la sfarsitul lui martie si eu trebuie sa nasc la sfarsitul lui aprile asa ca o sa raman o luna descoperita. Unde as putea sa platesc aceea luna?

Adaugata in: Somaj
Adriana Patrascu
 User  Adriana Patrascu
a intrebat la 01 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Oct. 2012
Puteti, in timpul somajului, sa intrati in concediu de maternitate. El se va acorda si plati de catre Casa de sanatate, iar odata cu acordarea lui, asa cum v-a spus si dna Ganea, somajul se va suspenda la cerere si il veti putea relua dupa terminarea concediului crestere copil. Este varianta cea mai simpla, ca sa aveti acoperita luna aprilie. Ulterior veti putea intra in concediu pentru crestere copil fara probleme. Contributiile obligatorii nu au legatura cu acordarea concediului si indemnizatiei, ea se acorda pe baza impozitului pe venit sau a perioadelor asimilate de lege, printre care se numara si somajul, concediile medicale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 01 Oct. 2012
Dosarul pentru indemnizatie crestere copil nu are nicio legatura cu somajul. El se depune la Primarie si indemnizatia se plateste de Diresctia de Asistenta sociala de cele mai multe ori. La somaj cel mult se depune dovada acordarii concediului si a indemnizatiei, pe baza careia se suspenda acest drept.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 01 Oct. 2012
Legea 76 din 2002 actualizata
art 45 1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
....
g) pe perioada acordarii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, a indemnizatiei de maternitate si a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani in cazul copilului cu handicap;

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 01 Oct. 2012
Somajul se suspenda cu concedii medicale pentru incapacitate temporara de munca , concediu de maternitate art 45 din Legea 76 din 2002. Plata concediilor medicale se asigura de AJOMF. Tot din somaj puteti sa va depuneti si dosarulm pentru indemnizatie crestere copil .

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024