ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cumul venituri din profesii libere cu somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un cif prin care prestez profesie libera si am venituri de 5000 ron in anul trecut, din care 2300 dupa 1 iuile cand am devenit somer si am luat si indemnizatie de somaj si am avut acest venit din profesie libera (2300 ron) si un venit de 842 de ron din actiuni((din care 177 ron dupa 01 iulie cand am intrat in somaj(deci cumulat am avut 5842 ron total venit pe an din care 2477 dupa 1 iulie cand am devenit somer).Trebuie sa depun declaratia 200 la anaf si aceste venituri suplimentare nu depasesc valoarea de 5oo ron lunar, am dreptul in continuare la somaj si cel incasat nu mi se cere inapoi?
Va multumesc

Adaugata in: Somaj Anaf
Gheorghe Ungureanu
 User  Gheorghe Ungureanu
a intrebat la 23 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 24 Feb. 2015
Art. 34 alin. (1) lit.b) din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, stabileste ca una dintre conditiile necesare pentru ca somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) sa beneficiaze de indemnizatie de somaj este aceea de a nu realiza venituri cu exceptia veniturilor din activitati autorizate potrivit legii(activitati economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si/sau intreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale),venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta in vigoare(500 lei).

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024