ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Decizia de suspendare a cim se intocmeste in functie de data de nastere a copilului sau in functie de concediul postnatal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O sa incep prin a va scrie ca am nascut pe data de 31 oct 2010, concediul postnatal s-a incheiat si imediat mi-au intocmit o decizie de suspendare a cim cu data de 17 ian 2011. Copilul a implinit 2 ani si nu ma mai pot primi la locul de munca si mi-au spus ca imi intocmesc actele pentru intrare in somaj. Eu am facut cerere pt a ma intoarce la locul de munca, iar ei imi vor da o adeverinta, decizia de incetare a suspendarii(18 ian 2013) si decizia de incetare a cim(18 ian 2013). As dori sa stiu urmatoarele:
1. este corect cum s-a procedat cu decizia de suspendare a cim?
2. data intrarii in concediu crestere copil 2 ani este ziua urmatoare nasterii copilului?
3. sunt suficiente actele ce mi se vor elibera de la locul de munca pentru a primi somaj? trebuie sa mai solicit si altceva?
4. in cate zile de la incetarea cim pot depune dosarul pentru somaj?
Va multumesc!

Adaugata in: Somaj
Cornelia Luca
 User  Cornelia Luca
a intrebat la 16 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Ian. 2013
1. Nu este corect. Concediul se acorda pana la varsta de un an, doi sau 3, in cazul copiliului cu handicap, in cazul dvs acest concediu nu putea depasi data de 31 octombrie 2012 inclusiv, urmand ca in data de 1 noiembrie sa inceteze suspendarea conctractului. Este gresala lor pe care ar trebui sa o remedieze cumva.

2. Data intrarii in crestere copil este cea pe care o mentionati in cererea pentru crestere copil, incepand cu cea de-a 43-a zi de la nasterea copilului. Concediul crestere copil nu este o obligatie ci un drept, dvs trebuie sa il solicitati. Nu se acorda "din oficiu".

3. De la locul de muncava trebui sa vi se libereze si o adeverinta de vechime, iar angajatorul va completa adeverinta de somaj prevazuta de lege, este model tipizat. Ea arata cam asa http://www.bucuresti.anofm.ro/adev_salariat2011.pdf

4. Dosarul il puteti depune in 10 zile de la incetarea CIM pentru a beneficia de indemnizatie din ziua incetarii, iar daca nu reusiti sa va incadrati in acest term, aveti la dispozitie maxim 12 luni de la data incetarii pentru depunere, dupa care pierdeti acest drept.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024