ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Despre somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa ma lamuriti daca beneficiez de somaj in cazul in care am lucrat din 23 martie 2010 - februarie 2011 cand am intrat in concediu prenatal. Angajarea mea a fost pe perioada determinata 23.03 - 31.08.2011, am vechime in munca de 23 ani. Se adauga concediul prenatal la celelalte luni lucrate?

Va multumesc.

Adaugata in: Somaj Online
Mihaela Panduru
 User  Mihaela Panduru
a intrebat la 14 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mihaela Panduru la 14 Mar. 2013
O perioada de somaj nu poate reprezenta stagiul pentru o alta perioada de somaj. Insa, aveti o situatie speciala in cazul acesta. Dvs ati fost incadrata, din somaj, pe perioada determinata mai mica de 12 luni, caz in care somajul dvs a fost suspendat, apoi ati intrat in prenatal, iar dupa concediul crestere copil puteti relua, la cerere, somajul. Concediul crestere copil duce la suspendarea somajului, deci ar trebui sa fie in regula.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Panduru
 User Mihaela Panduru
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Mar. 2013
In februarie 2010 eram inca in somaj, deci nu se considera ca fiind 12 luni lucrate ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mar. 2013
Trebuie indeplinita conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii cererii. In cazul dvs stagiul se stabileste pe baza perioadelor lucrate anterior si dupa intrarea in CIC. Daca prin insumarea perioadele reies cele 12 luni minime, puteti primi indemnizatie de somaj fara pobleme. Daca anterior intrarii in CIC nu ati realizat alte perioade de lucru inainte de 23 martie, si nici dupa concediu nu aveti perioade lucrat, aveti probleme cu stagiul de cotizare pentru ca nu sunt 12 luni. Perioada de referinta ar fi februarie 2010 - februarie 2013, intre aceste date existand si concediul de crestere copil.

Concediul prenatal nu se adauga la cele 12 luni, din pacate. Este perioada de suspendare si nu se palteste contributie la somaj, iar legea 76/2002 prevede ca intra in calcul doar zilele de incapacitate temporara de munca platite din bugetul angajatorului. Nu este cazul aici, pentru ca acest tip de concediu este suportat integral de FNUASS.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024