ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Dilema somaj cazare facultate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va salut,
ma prezint si eu cu o intrebare. Nepotul meu a aplicat pentru o facultate la care a si fost admis. Problema este ca nu este sigur ca o va urma pana nu va afla daca primeste camin, lucru pe care il va afla la jumatatea lui septembrie. Acum el a depus dosarul pentru somaj de luna trecuta si trebuie sa se duca sa semneze la AJOFM, dar nu stie ce sa faca. Daca spune ca a fost admis practic pierde indemnizatia, iar daca nu va prinde camin, va pierde si facultatea, adica esec total. Poate intr un fel sa faca astfel in cazul in care nu va primi cazare la facultate, sa ia somaj? Sau sa nu spuna acum ca a fost admis, ci ca s a inscris si va afla in septembrie rezultatul si sa ia astea doua luni somaj? Chiar nu vrea sa piarda ambele sanse.
Va multumesc pentru eventuala indrumare.

Adaugata in: Somaj
Nicolae Mogos
 User  Nicolae Mogos
a intrebat la 01 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Nicolae Mogos la 05 Aug. 2013
Deja s-a valorificat perioada pentru indemnizatie. Singura modalitate in care poate suspenda conform legii acordarea somajului ar fi prin angajare pe perioada mai mica de 12 luni sau concediu medical. Cum nu este salariat, nu se pune problema concediului medical, iar angajare inteleg ca nu se aplica. El este deja admis la facultate, de aici confom legii apare si ideea ca nu va primi indemnizatie de la data admiterii la Universitate. V-am redat ce prevede legea, cumva el va trebui sa aleaga. Fie renunta de tot la facultate, pentru acum, fie la somaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicolae Mogos
 User Nicolae Mogos
a raspuns la intrebare la 02 Aug. 2013
Pai el a depus dosarul de pe la inceputul lui iulie si i s a spus ca la inceputul lui august sa se prezinte la ajofm pentru a primi somaj.Acum daca el va spune acolo ca refuza sa l primeasca acum si sa l primeasca in octombrie daca este cazul ,va putea sau nu? Din ce ati scris anterior inteleg ca nu ,din moment ce i s a aprobat acordarea indemnizatiei.Daca gresesc va rog sa ma corectati.In caz contrar,va las un ultim gand multumindu va pentru lamuririle acordate.O zi placuta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Nicolae Mogos la 02 Aug. 2013
Ba da, va putea solicta in octombrie somaj, in calitate de absolvent de liceu, dar va trebui sa faca dovada ca in 60 de zile de la absolvire nu a reuisit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii sale si in acest timp a fost inscris la Agentia de somaj in vederea gasirii unui loc de munca. Daca i s-a aprobat deja somajul insa nu se puna problema sa ceara altul pentru ca deja perioada pentru acordarea lui s-a valorificat.

Legea prevede ceea ce v-am spus, a plata indemnizatiei inceteaza la data admiterii in unitate de invatamant si nu se acorda pe parcursul studiilor. Bine ar fi sa poata dovedi ca rezultatul admiterii este acordat in septemebrie pentru ca daca iese la iveala ca nu a fost corect cu ei, va trebui sa restitutie sumele primite necuvenit, fiind deja admis la data primirii indemnizatiei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicolae Mogos
 User Nicolae Mogos
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Aug. 2013
Deci sa inteleg ca daca va spune ca a fost admis nu va mai primi nimic.Dar daca nu spune asta ,ci doar ca s a inscris si va afla in septembrie rezultatele,va putea sa primeasca somaj in aceste doua luni? Un alt posbil caz daca primul esueaza,nu poate el sa ceara din nou somaj in octombrie cand va afla daca continua sau nu la facultate?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Aug. 2013
Plata indemnizatiei inceteaza la data admiterii in insitutie de invatamant, deci oricum nu o va primi inca. Va trebui sa aleaga una din ele, poate cel mai bine ar fi sa nu piarda facultatea pentru ca somajul il primeste doar pentru 6 luni in cunatum fix de 250 de lei / luna. Una din doua tot o pierde pentru ca este adimis in invatamant.Iar daca nu se prezinta la ANOFM pentru semnatura lunara i se va suspenda plata, deci iarasi pierde.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion George Andreescu adriana iancu Gratiela Petrescu Viviana Serni Ioana Popa
TOP RASPUNSURI 2024