ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Dupa 1 an de la angajare pot intra din nou in somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am 47 de ani si 30 de ani vechime, am intrat in somaj iar dupa 3 luni m-am angajat intr-o firma si am beneficiat de 30% din somaj. Intrebarea mea este: pot intra din nou in somaj dupa 1 an de zile de la angajare si daca ma angajez din nou in alta societate cu carte de munca mai pot beneficia de cei 30% din somaj ?

Floarea Cring
 User  Floarea Cring
a intrebat la 13 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mar. 2014
Da, puteti intra in somaj atat timp cat intervine o incetare a contractului de munca din motive neimputabile dvs ca salariat. In decursul acelui an de zile ati realizat un nou stagiu de cotizare.

Beneficiati de cei 30% dupa ce se va stabili noua indemnizatie de somaj, si cat timp incadrarea se va face pe o perioada mai mare de 12 luni sau nedeterminata. Conditia este insa ca acesata noua angajare sa nu se faca la o companie sau unitate unde ati lucrat in ultimii 2 ani.

ART. 72 Legea 76/2002
(1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1), carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj, potrivit legii, si care se angajeaza cu norma intreaga, conform prevederilor legale in vigoare si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj, beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.
(2) Nu beneficiaza de prevederile alin. (1) persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani, precum si persoanele pentru care plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata potrivit art. 45 alin. (1) lit. c), iar ulterior, ca urmare a schimbarii duratei contractului individual de munca, plata indemnizatiei de somaj inceteaza potrivit art. 44 lit. a).

Daca la data incetarii contractului de munca veti fi in continuare in plata celor 30%, cat timp va reangajati in 30 de zile de la incetare, vi se va acorda in continuare acest procent. In caz contrar, plata lui va inceta, conform legii somajului.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Marius Ion Gratiela Petrescu Radu Anton George Andreescu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024