ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Exista ajutor de somaj din contract de munca cu 2 ore pe zi


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Doresc sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj in conditiile in care am avut un contract de munca de 8 ore/ zi pe perioada determinata si un contract de munca de 2 ore/zi pe perioada nedeterminata, apoi am intrat cresterea primului copil, in continuare in cresterea celui de-al doilea copil si dupa 3 ani si jumatate am revenit la munca in 14.11.2013, angajatorul meu mi-a facut contract de munca cu 2 ore/ zi si urmeaza restructurari de personal.

Camelia Soare
 User  Camelia Soare
a intrebat la 23 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2014
Este obligatoriu sa indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei depunerii dosarului. Nu se iau in calcul perioadele de suspendare pentru stabilirea celor 24 de luni, cu alte cuvine se va tine cont de perioadele lucrate inainte de CIC si dupa revenire. Sunt necesare minim 12 luni cu program de 8 ore iar pentru contactul cu timp partial calculul se face in raport cu norma intreaga. Pentru perioada lucrata cu 2 ore aveti un stagiu foarte mic de cotizare, mai putin de o luna, raportata la programul normal de lucru.

Modificarea aceea de norma trebuia sa aiba la baza un act aditional si nu un contract nou sau o masura unuilaterala a angajatorului.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024