ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


In ce caz se acorda 50% din venitul de completare ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,ma numesc Chita Jeni si am lucrat la Posta Romana. In 12.10.2013 am fost disponibilizata si conform OUG 36 am primit somaj si venit de completare. Acest venit de completare il mai primesc pana in luna octombrie 2015 datorita vechimii de peste 25 ani.
In 1.04.2014 pana in 26.06.2014 am avut un contract de colaborare cu o companie de asigurari unde NU am avut castiguri care sa depaseasca valoarea somajului.
AJOFM mi-a suspendat somajul,de fapt el se terminase in octombrie 2014,sunt debitor la ei cu toata valoarea somajului pe care am primit-o din 01.04.2014-12.10.2014, si mi-au stabilit 50% din venitul de completare socotit din 01.04.2014 pana in octombrie 2015.
In final trebuie sa le dau suma de 5.892 lei. Eu am citit in OUG 36/2013 in ART 12 ALIN 2 ca venitul de completare il primesc intreg daca nu mai sunt in colaborare cu un angajator.
Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac si daca pot sa depun o contestatie.Astept urgent si va multumesc. Stiu ca situatia e cam incurcata tocmai de aceea am revenit pentru ca v-am mai scris in 04 decembrie 2014 si n-am primit raspuns.Va multumesc.

Jeni Chita
 User  Jeni Chita
a intrebat la 08 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Dec. 2014
Nu puteti cumula indemnizatia de somaj cu alte venituri atat timp cat acestea nu sunt obtinute din activitati autorizate de tipul PFA, II, IF sau din profesii liberale iar valoarea lor nu se siteaza sub cea a indicatorului social, adica 500 lei. In situatia dvs decizia AJOFM este corecta, aplicata cf. Legii 76/2002 actualizata.

Art. 12
(1) Persoanele care se reincadreaza in munca beneficiaza de 50% din venitul lunar de completare in urmatoarele situatii:
a) daca in perioada acordarii venitului de completare prevazut la art. 8 alin. (2) se incadreaza in munca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, la alti operatori economici decat cei de la care au fost disponibilizati, beneficiaza de plati, pana la expirarea perioadei prevazute la art. 8 alin. (2), in functie de suspendarea sau incetarea platii indemnizatiei de somaj;
b) daca in perioada acordarii venitului de completare prevazuta la art. 8 alin. (2) se incadreaza in munca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, la operatorii economici de la care au fost disponibilizati, pana la expirarea perioadei preazute la art. 8 alin. (2), daca la data incadrarii operatorii economici respectivi nu mai au capital majoritar de stat.
(2) In situatiile prevazute la ALIn. (1), venitul lunar de completare reglementat de acest alineat se acorda numai pe perioada lucrata, iar ulterior acestei perioade se reia in plata, dupa caz, in conditiile prevazute la art. 8 alin. (1) sau la art. 8 alin. (3), pana la expirarea perioadei prevazute la art. 8 alin. (2).
(3) Daca in perioada acordarii venitului de completare, prevazuta la art. 8 alin. (2), persoanele beneficiare solicita inscrierea la una dintre categoriile de pensii prevazute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, plata venitului lunar de completare inceteaza la data acordarii dreptului de pensie, conform deciziei de pensie. Venitul de completare nu poate fi cumulat cu niciuna din categoriile de pensii prevazute de Legea nr. 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) Persoanele concediate colectiv de la operatorii economici prevazuti la art. 1, daca se incadreaza in munca inainte de expirarea perioadei prevazute la art. 8 alin. (2) la unul dintre operatorii economici cu capital majoritar de stat avand ca obiect de activitate conservarea, inchiderea, ecologizarea si monitorizarea postinchidere a minelor sau la unul dintre operatorii economici prevazuti la art. 1, pentru activitati de conservare, inchidere, ecologizare si monitorizare postinchidere a minelor, beneficiaza pe perioada lucrata, pana la expirarea perioadei prevazute la art. 8 alin. (2), in functie de suspendarea sau incetarea platii idemnizatiei de somaj, de un venit lunar de completare egal cu jumatate din venitul lunar de completare prevazut la art. 8 alin. (1) sau, dupa caz, la art. 8 alin. (3).
(5) In situatiile prevazute la alin. (4), venitul lunar de completare reglementat de acest alineat se acorda numai pe perioada lucrata, iar ulterior acestei perioade se reia in plata, dupa caz, in conditiile prevazute la art. 8 alin. (1) sau la art. 8 alin. (3), pana la expirarea perioadei prevazute la art. 8 alin. (2).

Alte intrebari despre Somaj