ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetarea contractului de munca cu acordul partilor cu ordonanta integrala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna .....
Am luat ordonanta de comun acord cu angajatorul.M-am angajat imediat la o alta fitma pe o perioada nedeterminata ca necalificat.Intrebare:dupa cit timp de la angajare pot beneficia de somaj(m-am angajat imediat respectiv 2-3 zile de ladisponibilizare).Se considera activitate neintrerupta?am lucrat 3luni la noua firma,sau mai exact pot beneficia de somaj.VA MULTUMESC.











0

Traian Pascu
 User  Traian Pascu
a intrebat la 22 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Iul. 2014
Trebuie sa recunosc ca nu stiu ce inseamna "incetare cu acordul partilor cu ordonanta integrala", pana acum nu am auzit de asa ceva, nici nu stiu sa existe o astfel de masura.

Incetarea cu acordul partilor este incetare la o data agreata de angajator si angajat, in temeiul art. 55 b). din Codul muncii republicat. Din perspectiva dreptului la somaj, o astfel de incetare il anuleaza pentru ca este considerat motiv imputabil angajatului cf. Normelor de aplicare a legii somajului nr. 76/2002.

Atat timp cat ultima incetare a raportului de munca, in cazul de fata a contractului incetat dupa 3 luni, are la baza un temei neimputabil salariatului si in acelasti timp exista stagiul minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei la care depuneti cererea pentru somaj, puteti beneficia de acest drept. Motive neimputabile salariatului pot fi desfiintare de post, necorespundere profesionala, incetare prin notificare scrisa in perioada de proba din intiativa angajatorului, incetari de drept cu exceptia pensionarii.

Cele 12 luni de stagiu nu trebuie sa fie neaparat neintrerupte dar trebuie sa se regaseasca in ultimele 24. Pot fi lucrate si la angajatori diferiti. Calculul se face in functie de norma intreaga de lucru (8 ore pe zi), deci pentru programele cu timp partial va fi necesara o perioada mai lunga de lucru.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024