ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Inchidere carte de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt angajata de 3 ani la aceiasi firma. De 4 luni nu mi-am mai primit salariul, directorul inventand tot felul de motive legate de incasari. I-am propus sa ma dea in somaj, dat fiind faptul ca vor exista in continuare probleme la plata salariilor. Dar mi s-a spus ca nu ma poate da in somaj pentru ca nu mi-a platit contributiile sociale. Am sunat la AJOFM si mi s-a spus ca imi pot depune dosarul chiar daca nu mi s-au platit contributiile si i-am explicat aceasta problema directorului, dar el refuza in continuare sa-mi semneze actele pentru a putea beneficia de somaj.
Intrebarea mea este:  Cum pot sa inchid cartea de munca chiar daca directorul nu vrea sa-mi semneze actele de mers in somaj? Pot merge la ITM  sa cer sa mi se inchida cartea de munca?

Adaugata in: Somaj
Roxana Longodor
 User  Roxana Longodor
a intrebat la 02 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Oct. 2012
Cartea de munca in primul rand ar trebui sa fie inchisa de mult, ele au iesit din uz in 2011. Asta daca va referiti la documentul efectiv. Raportul de munca insa trebuie inchis la initiativa angajatorului din motive neimputabile dumneavostra ca salariata, pentru a putea astfel beneficia de somaj. Mergeti la ITM si depuneti o sesizare pentru nerespectarea obligatiei legale de a va elibera toate documentele solicitate si care au legatura cu raportul de munca incheiat intre dvs si angajator. ITM nu va poate inceta raportul de munca, numai angajatorul o poate face. Nu aveti insa cum sa primiti somajul cat timp sunteti inca incadrata in munca.

Pentru recuperarea salariilor restante din pacate singura cale prin care puteti face acest lucru este actionarea angajatorului in instanta.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024