ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatia de crestere a copilului si somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata la de 1 an si 2 luni. Sefii mei au aflat ca sunt insarcinata in 3 luni si vor sa ma concedieze sau mai bine spus sa ma dea in somaj. As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, mai bine spus daca pot avea aceleasi drepturi ca un angajat. Va multumesc.

Adaugata in: Somaj
Stefania Claudia
 User  Stefania Claudia
a intrebat la 28 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Nov. 2013
In primul rand angajatorul nu va poate concedia cat timp l-ati informat in scris privind starea dvs de graviditate. Faca exceptie de la acesta regula doar situatiile de faliment sau reorganizare judiciara a angajatorului, in conditiile legii. Asigurati-va mai intai ca aceasta concediere nu este una discriminatorie de fapt si se respecta prevederile legale. Puteti sesiza ITM si Centrul pentru Combatere a Discriminarii, daca angajatorii continua cu procedura.

Puteti primi indemnizaite de somaj daca se ajunge la o concediere pe motive neimputabile dvs. atat timp cat indepliniti stagiul minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei depunerii cererii. Cele 12 luni trebuie sa fie lucrate cu norma intreaga, calculul stagiului se face in raport cu aceasta.

Din somaj puteti intra in concedii medicale, de maternitate si de crestere copil, toate ducand la suspendarea somajului si implicit prelungirea lui. Perioada de somaj se ia in considerare pentru stabilirea dreptului la concediul pentru crestere copil si indemnizatia lunara.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024