ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, as dori sa-mi dati un sfat pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului. Din 12 august 2013 lucrez la o firma cu norma de 8 ore, dar la acest contract exista si zile cu concediu fara plata, nefiind de lucru. Din acest motiv mi-am facut si un alt contract de 4 ore din 20 septembrie 2013, iar pana la aceasta data eu nu am avut intrerupere la contractul de 8 ore. Anunt ca pot beneficia si de somaj, am deja mai mult de 12 luni lucrate in ultimele 24 luni. M-am gandit ca ar fi bine sa am cotizate 4 luni cu aceste contracte dupa care sa gasim un motiv de incetare a contractului pentru a beneficia de somaj, somajul urmand sa-l intrerup cu concediu medical. Imi puteti spune cum se procedeaza la intrerupere? Pot sa iau de exemplu concediu cu risc maternal, adica asta insemnand luni la rand sau se ia de exemplu 2 saptamani iar imi bag somaj 3saptamani si tot asa....nu stiu . Va multumesc !

Adaugata in: Somaj Indemnizatie
Anisoara Gogosanu
 User  Anisoara Gogosanu
a intrebat la 03 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Oct. 2013
Ce incercati dvs sa faceti nu prea este legal. Ca sa puteti intra in somaj este necesar sa incetati ambele contracte de munca, iar cel care inceteaza ultimul sa aiba la baza un motiv neimputabil dvs ca salariata (desfiintare post, necorespundere profesionala etc.).
Totodata, daca angajatorii au fost informati in scris privind starea dvs de graviditate, impreuna cu dovada medicala, acestia nu au voie legal sa va concediere, decat in cazul in care intervine un faliment, dizolvarea sau reorganizarea judiciara, in conditiile legii. Orice alte concedieri sunt ilegale pe perioada sarcinii.

Nu este foarte clar unde sunt acele concedii si cand ar trebui sa nasteti. Vorbim de somaj sau crestere copil? La data nasterii trebuie sa aveti ultimele 12 luni anterioare ei lucrate. Clarificati-mi putin aceste detalii: intai spunei ca pe contractul de 8 ore aveti CFP, apoi ca nu sunt intreruperi. E bine sa stiti ca norma de lucru nu este relevanta pentru indemnizatia crestere copil, este insa pentru cea de somaj.

Referitor la concediul pentru risc maternal, acesta se poate acorda numai de catre un angajat, este un drept al salariatului. Nu se acorda de catre agentia de somaj.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu alexei delimart Viviana Serni Radu Anton Marius Ion George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024