ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie crestere copil daca sunt in somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
sunt insarcinata in 20 de saptamani pana la data de 15 septembrie 2013 am fost in concediu de crestere copil, cu data de 3 octombrie 2013 am primit decizia de somaj. Mai pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Adaugata in: Somaj Indemnizatie
Denisa Vultureanu
 User  Denisa Vultureanu
a intrebat la 29 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Oct. 2013
Puteti, da. Somajul este luat in considerare pentru calcularea celor 12 luni anterioare nasterii copilului si acordarea concediului impreuna cu indemnizatiei crestere copil. Din somaj puteti intra in concediu de maternitate pentru sarcina si lauzie, apoi in CIC, prelungind astfel durata somajului pentru ca aceste perioade duc la suspendarea lui. De asemenea, puteti beneficia de concediu medical pentru boala obisnuita, daca aveti nevoie. Si in acest caz se va suspenda somajul, cu conditia ca certificatele medicale sa fie comunicate agentiei in 24 de ore de la eliberarea lor.

Verificati insa si in ce conditii a fost dispusa acea concediere. Daca angajatorul nu se afla in procedura de reoranizare judiciara sau faliment, in mod normal nu avea voie sa va concedieze mai devreme de 6 luni de la revenirea definitiva din CIC. Ceea ce inseamna ca la o contestare in instanta de judecata veti avea castig de cauza.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024