ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie de somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pot sa beneficiez de indemnizatie de somaj dupa terminarea indemnizatiei de crestere copil?
Mentionez ca sunt in indemnizatie de crestere copil din data de 01.07.2011 pana la data de 30.06.2013. Am beneficiat de pensie de urmas din 01.09.2010 pana la 30.09.2011 si am lucrat ca profesoara de matematica in invatamant cu program de 8 ore pe saptamana din data de 15.09.2010 pana in 30.01.2011 in regim cu plata cu ora.Astept raspuns!Va multumesc aniticipat!

Adaugata in: Somaj
Mirela Hutanu
 User  Mirela Hutanu
a intrebat la 12 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2013
Puteti beneficia de indemnizatie de somaj cat timp a avut loc incetarea contractului de munca din motive neimputabile dvs si cat timp indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii cererii. Stagiul se calculeaza pe baza perioadelor lucrate anterior intrarii in CIC si dupa revenire. In cazul dvs ar fi doar perioada anterioara intrarii in concediu. Ca atare, daca in cele 24 de luni anterioare lui ati lucrat 12 luni cu norma intraga atunci puteti solicita somaj si il veti primi. Pensia de urmas nu intra in calculul stagiului si nici al indemnizatiei pentru ca prin lege pensionarii sunt scutiti de plata contributiei la somaj. Concediul crestere copil, totodata, se ia in considerare la acordarea drepturilor privind somajul, insa calculul indemnizatiei se va face pe baza veniturilor realizate anterior.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024