ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie de somaj timp partial


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa adresez si eu o intrebare. Firma la care lucrez este in insolventa si nu cred ca mai dureaza mult pana vom deveni someri, probabil din martie. Sunt angajata din octombrie 2011, lunile octombrie, noiembrie si decembrie 2011 si ianuarie 2012 am lucrat norma intreaga 8 ore si din februarie 2012 si pana in prezent la norma partiala 4 ore. Mi s-a spus ca nu m-as incadra la somaj! Care este parerea dumneavoastra? Multumesc!

Adaugata in: Somaj
Popescu Luchiana Elena
 User  Popescu Luchiana Elena
a intrebat la 09 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Popescu Luchiana Elena
 User Popescu Luchiana Elena (Cashier, SC SUCCES NIC COM)
a raspuns userului Ionut Rinder la 15 Feb. 2015
Multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ionut Rinder
 User Ionut Rinder
a raspuns la intrebare la 14 Feb. 2015
Va incadrati, insa trebuie sa aveti mare grija la data inregistrari cererii de sonaj care trebuie sa fie aceeasi cu data incetarii contractului de munca deorece daca depasiti cu cel putin o zi data inregistrarii cererii nu mai indepliniti conditia stagiului minim de 12 luni in ultimele 24 de luni in cazul contractului cu timp partial de 4 ore.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [3] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Feb. 2015
Persoanele care au fost incadrate pe baza unui contract individual de munca cu timp partial pot beneficia de indemnizatie de somaj, daca au stagiul prevazut de Legea nr.76/2002, care prevede ca somerii pot primi indemnizatie daca: au un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistraării cererii, nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare (500 lei), nu indeplinesc conditiile de pensionare si sunt inregistrati la Agenţia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM). In ceea ce priveste stagiul de cotizare pentru persoanele care au fost incadrate cu contract individual de munca cu timp partial acesta se stabileste proporional cu timpul efectiv lucrat.
Pentru12 luni norma intreaga de 8 ore este necesar sa aveti 24 de luni cu timp partial de 4 ore, prin urmare dumneavoastra va incadrati.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024