ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Insarcinata in somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna, sunt de 8 luni in somaj si am aflat acum ca sunt insarcinata. Mai am 4 luni de somaj si as vrea sa iau indemnizatia de creștere a copilului de 1200lei si alocația copilului, ce am de facut? Va rog sa ma ajutati cu toate variantele posibile, multumesc frumos.

Adaugata in: Somaj
Flor Ance
 User  Flor Ance
a intrebat la 21 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Oct. 2014
Incepand cu a 7-a luna de sarcina puteti intra in concediul de maternitate pentru sarcina si lauzie iar apoi in CIC, tot din perioada de somaj. Si acestea vor suspenda plata somajului conform Codului muncii republicat.

Tineti cont insa de faptul ca daca intrati in concediu medical pentru boala obisnuita si ajungeti la 90 de zile calendaristice acordate, din a 91-a zi prelungirea se poate face numai cu acordul medicului expert al casei de pensii.

O alta solutie ar fi sa va gasiti o colaborare profesionala pe perioda determinata de timp, macar pana nasteti. O angajare pentru mai putin de 12 luni va suspenda perioada de somaj si o veti putea relua dupa incetarea contractului, prin depunerea unei cereri in 30 de zile de la incetarea motivului suspendarii, adica a contractului respectiv.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Oct. 2014
Incercati sa prelungiti perioada de somaj prin concedii medicale, daca puteti si daca se pot acorda. Concediul medical suspenda perioada de somaj si implicit o prelungeste, cu conditia ca certificatul medical sa fie prezentat catre AJOFM in termen de 24 de ore de la eliberarea lui.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024