ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

nu am cotizat o luna in ultimul an.mai beneficiez de somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.am si eu nevoie de un raspuns.eu trebuia sa inchei concediul de crestere copil(ccc) la data de 13 mai 2014 si sa intre tatal in ccc pentru o luna si eu sa ma intorc la munca, lucru care nu s-a intamplat.am inceput munca la 16 iunie 2014.acum sunt in somaj din decembrie 2014, dar m-am "trezit" ca trebuie sa returnez indemnizatia pe o luna catre stat. Problema este alta:conform adeverintei eliberata de agentia de plati eu am luat indemnizatie pana la 13 mai 2014, si deci cotizatia catre stat a fost doar pe perioada 1-13 mai in luna respectiva adica jumatate de luna.lucru care s- a repetat luna urmatoare,fiindca am inceput munca pe 16 iunie, deci iar am cotizat catre stat pentru jumatate de luna.mai pot primi somaj in conditiile astea?

Adaugata in: Somaj
Mihaela Nicoleta Tudorache
 User  Mihaela Nicoleta Tudorache
a intrebat la 22 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2015
Cat timp tatal indeplinea conditiile de acordarea a CIC atunci da, ar fi trebuit sa efectueze minim o luna din concediul solicitat de dvs. Tinand cont de faptul ca nu s-a intamplat acest lucru, asa cum prevede OUG 111/2010, sunteti nevoita sa returnati indemnizatia pentru o luna din CIC.

Sigur ca puteti primi somaj, nu are nicio importanta ca nu ati lucrat luna intreaga. Cat timp aveti stagiul minim de cotizare cerut de lege, puteti intra in somaj fara probleme. Inteleg ca de altfel sunteti deja in somaj. Concediul crestere copil se ia in considerare ca stagiu asimilat si intra in calculul procentului suplimentar adaugat indemnziatiei cf. legii 76/2002, pe langa stagiul efectiv realizat.

In cazul persoanelor care provin din campul muncii stagiul efectiv de cotizare se stabileste pe baza perioadelor lucrate anterior perioadei de suspendare si dupa revenirea la lucru, la care se va adauga CIC ca perioada asimilata.


Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024