ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Obtinere documente pentru indemnizatie somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Numele meu este Motolea Silvia, si de la data de 23.11.2009-12.10.2011 am fost in concediu de crestere si ingrijire copil.La trei luni, dupa ce am intrat in prenatal, societatea unde imi desfasuram activitatea a intrat in faliment.Am obtinut informatii cu privire la administratorul judiciar, stiind ca este obligatia acestuia de a-mi intocmi documentele necesare pentru a beneficia de indemnizatia de somaj.Lichidatorul nu a putut sa imi intocmesca nici un act, deoarece nu au documente de la societate.Am facut si o sesizare la Corpul de Control, raspunsul fiind acelasi:lichidatorul judiciar nu detine documentele contabile ale societatii, fapt pentru care este in imposibilitatea eliberarii documentelor.Am inteles de la lichidator ca administratorii nu sunt de gasit, ca sunt da-ti si la politia de frontiera.Nu exista o institutie care sa imi elibereze adeverinta pentru a beneficia de somaj?Va rog frumos sa-mi acordati sprijinul dumneavoastra pentru a solutiona aceasta problema.

Cu respect,

Adaugata in: Somaj
Silvia Motolea
 User  Silvia Motolea
a intrebat la 04 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Silvia Motolea
 User Silvia Motolea
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Feb. 2012
Buna ziua,

In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsurile si indrumarile referitoare la intrebarea adresata.Cei de la ITM mi-au spus ca nu au cu ce sa ma ajute, ei mi-au inchis cartea de munca si nu au ce sa-mi elibereze.Am solicitat o adeverinta de la Directia de Asistenta Sociala, am vorbit cu cei de la somaj si mi-au spus ca nu este valabila .Au spus ca stagiul acela de cotizare este valabil pentru pensie daca am inteles bine?Mai exista o posibilitate sa beneficiez de somaj?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2012
Mergeti la ITM si solicitati rezolvarea acestei probleme. Daca sunt dati deja in urmarire la politia de frontierea, cei de la ITM v-ar putea intocmi documente in baza carora sa puteti intra in somaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Predescu Ana la 04 Ian. 2012
Indemnizatia este platita de catre Directia de Asistenta Sociala si nu de catre angajator. Ei nu detin informatii despre angajator, ci doar dovezi ca pana la data nasterii copilului salariata in cauza a realizat venituri supuse impozitului asa cum prevede legea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Predescu Ana
 User Predescu Ana
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2012
Avand in vedere faptul ca ati fost in conc. pt. crestere copil 2 ani, datele pt. somaj trebuie sa le solicitati celor care v-au platit indemnizatia.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Ian. 2012
Puteti incerca sa luati legatura cu cei de la ITM. Exista situatii in care ei pot emite astfel de acte, daca angajatorul nu poate face acest lucru.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024