ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot beneficia de indemnizatia de somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
poate ma lamuriti si pe mine in urmatorul subiect.Sunt o mamica careia i se va termina concediul de crestere copil.Societatea la care am lucrat mi-a emis o decizie prin care la data de 05.10 2012 mi-a incetat contractul de munca,ca urmare a restructurarii activitatii societatii.Mentionez ca la data respectiva eram pe patul de spital,intrucat am nascut pe 21.09.2012.Cei de la resurse umane mi-au trimis atunci o mapa de acte,intre care si o adeverinta ce urma sa-mi serveasca la somaj,in situatia in care nu imi voi gasi un alt job.
Dupa ce acum 3 saptamani mam dus la organele in drept si mi s-a pus ca dupa 21.08.ma pot prezenta cu dosarul complet,ajung la data cu pricina si mi se spune clar ca de fapt nu mai am acest drept.Se pare ca s-a dat o lege acum circa o luna care nu mai acorda somaj mamelor in situatia mea.
Lasan la o parte faptul ca care imi puteau spune din start sa nu mai bat drumul degeaba,plus adeverintele de la medic familie,finante si alte copii ,as vrea sa aflu ce ordonanta specifica acest lucru si daca mai are sens sa ma zbat ?
multumesc anticipat.

Clementina Balmus
 User  Clementina Balmus
a intrebat la 28 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Aug. 2014
S-ar putea ca interpretarea sa fie urmatoarea: data fiind incetarea contractului de munca acum 2 ani dvs nu aveti stagiu minim de cotizare la somaj. Daca ar fi fost in continuare suspendat contractului de munca si ar fi incetat dupa revenirea din CIC sau in timpul CIC, in asa fel incat sa se poata lua in considerare perioadele lucrate inainte si dupa CIC, sau macar cea anterioara, ca stagiu de cotizare efectiv, atunci ar fi fost in regula. Pentru ca perioada de CIC nu este stagiu de cotizare la somaj ci stagiu asimilat, ceea ce inseamna ca el poate fi adaugat unui stagiu efectiv dar nu ar sta la baza acordarii somajului, fara sa existe contributie platita.

Nu stiu despre ce lege vorbesc cei de la somaj, trebuie sa recunosc, pentru ca nici OUG 111/2010 si nici legea 76/2002 nu s-au modificat in ultima luna.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024