ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot beneficia de somaj dupa incetarea concediului de crestere a copilului?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pot beneficia de somaj in cazul in care in ultimii 4 ani am beneficiat de concediu crestere copil pentru ca al doilea copil s-a nascut inainte ca primul copil sa implineasca doi ani iar contractul de munca a fost pe termen limitat ca suplinitor in invatamant? Inainte de a intra in concediu crestere copil am lucrat timp de 15 luni. Tatal copilului nu lucreaza asadar nu stiu cum se procedeaza in acest caz cu luna de concediu atribuita tatalui.Trebuie depusa cerere de catre mama ? Multumesc!

Simona-mihaela Onu
 User  Simona-mihaela Onu
a intrebat la 06 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2014
Daca tatal nu indeplineste conditia acordarii concediului, cele 12 luni lucrate anterior datei nasterii, atunci nu se aplica aceasta prevedere si tatal nu este obligat sa efectueaza minim o luna din durata totala solicitata de dvs. Mergeti cu concediul pana la capat, fara probleme, daca doriti acest lucru si veti primi si indemnizatia corespunzatoare pentru toata perioada de concediu.

Referitor la somaj, da, ar trebui sa puteti intra in somaj si sa primiti indemnizatie cat timp contractul de munca a incetat din motive neimputabile dvs si aveti continuitate. Se va tine cont de perioadele lucrate anterior intrarii in CIC pentru calcularea indemnizatiei, iar CIC va fi considerat stagiu asimilat cf. OUG in baza carora/ careia ati fost in CIC, pe langa stagiul efectiv realizat.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024