ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot lucra cateva ore fiind in somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!As dori sa va intreb daca exista vreo modaliate sa pot presta cate 3 ore pe zi pe perioada de vara la o firma ,fiind in somaj fara sa-mi pierd drepul la acesta(venitul va fi mult mai mic decat salariul minim si decat somajul)?Va multumesc!

Adaugata in: Somaj
Lucia Lucia
 User  Lucia Lucia
a intrebat la 27 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Lucia Lucia
 User Lucia Lucia
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Mai. 2015
Va multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Mai. 2015
In categoria activitatilor autorizate intra si munca zilierilor, ativitati din agricultura, silvicultura sau piscicultura, precum si venituri realizate din cedarea folosintei bunurilor. Aceste lucruri sunt prevazute la art. 34 din Legea 76/2002 si art. 15 (2) din normele de aplicare a legii somajului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Mai. 2015
Nu puteti cumula indemnziatia de somaj cu venituri de natura salariala sau de alta natura. Exceptie fac doar veniturile din activitati autorizate legale, atat timp cat ele nu depasesc 500 lei, valoarea indicatorului social de referinta stabilit prin legea somajului. Activitati autorizate inseamna PFA, II, IF sau profesii liberale.

Daca va angajati pe perioada somajului pentru o durata ce nu depaseste 12 luni indemnizatia se suspenda si o puteti relua dupa incetarea contractului, printr-o cerere depusa in 30 de zile de la incetare.

ART. 45 - Legea 76/2002 actualizata
(1) Suspendarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
...
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
...
k) la data inceperii desfasurarii unei activitati pentru o perioada mai mica de 12 luni, in baza unui raport juridic in considerarea caruia se realizeaza venituri din drepturi de autor si drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 13^1 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si/sau venituri din contracte/conventii incheiate potrivit Codului civil sau in temeiul Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, republicata, cu modificarile ulterioare, sau al Legii nr. 53/1991 privind indemnizatiile si celelalte drepturi ale senatorilor si deputatilor, precum si salarizarea personalului din aparatul Parlamentului Romaniei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
...
(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.


Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024