ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot primi somaj daca lucrez la o a doua firma cu un sfert de norma?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, in anul 2011 am fost disponibilizata de la locul de munca nu din vina mea, lucram ca reprezentant vanzari si aveam un salariu brut de 2400 lei, si desi mi-am depus actele pentru ajutorul de somaj nu mi s-a aprobat deoarece eram angajata cu 1/4 de norma la o alta firma ca functionar administrativ si primeam un salariu de 162 lei net. Intrebarea mea este, daca la acel moment decizia a fost corecta, dupa ce am citit pe site-ul dvs. urmatoarele: "Potrivit Art.15 din Normele de aplicare a Legii nr 76/2002, o persoana poate realiza venituri pe perioada somajului, daca provin din activitati autorizate potrivit legii si daca valoarea lunara a acestora este mai mica decat valoarea indicatorului social de referinta." Eu am considerat la acel moment(si chiar si acum) ca am fost nedreptatita, cotizand din ambele salarii sa ajung sa supravietuiesc doar cu cei 162 lei, si sa cresc doi copii cu acei bani.
Va multumesc.


Adaugata in: Somaj Ajutor de somaj
Emilia Epure
 User  Emilia Epure
a intrebat la 02 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Iun. 2016
Decizia a fost corecta.
Conform dispozitiilor art.15 alin.2 din Normele metodologice de aplicare a Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si/sau intreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale.
Asadar, nu venituri obtinute in baza contractului individual de munca incheiat potrivit Codului muncii.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024