ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: am revenit de cateva zile din concediul pentru cresterea copilului si mi s-a adus la cunostinta verbal ca firma este intr-o situatie financiara precara si trebuie sa ma concedieze. Mi-a spus ca sunt practic in preaviz din acel moment fara insa a primi vreun act oficial in acest sens pana in acest moment. In cateva zile expira practic perioada de preaviz iar eu nu am primit inca nici un act oficial in acest sens...Daca voi continua sa vin la serviciu si peste aceasta perioada, patronul este "bun" de plata achitarea salariului pana in momentul in care primesc actele oficiale ?
Multumesc mult de tot!

Adaugata in: Somaj
Claudiu Vlasceanu
 User  Claudiu Vlasceanu
a intrebat la 17 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Mai. 2012
Nu are ce preaviz sa expire atat timp cat nu ati primit unul scris. Concedierea nu se face verbal, ci printr-o notificare scrisa in care sa apara mentionata perioada de preaviz, precum si un termen de contestare si instanta careia sa va adresati. Daca nu primiti un astfel de document atunci raportul de munca se deruleaza in continuare normal. Ca atare va recomand sa mergeti mai departe la locul de munca. Angajatorul are asa cum spuneti si dvs. obligatia de a va plati drepturile salariale, chiar si in situatia in care ati fi in preaviz. Preavizul nu reprezinta perioada neplatita, din contra, deoarece pe perioada lui contractul isi produce in continuare efectele asa cum prevede codul muncii. Ceea ce inseamna ca ambele parti au in continuare atat drepturi cat si obligatii, pana la expirarea perioadei de preaviz.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024