ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


prestare activitate cu durata limitata pe timpul somajului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In prezent sunt somer cu idemnizatie. Am o oferta de lucra pe o durata de 2 saptamani intr-o tabara de copii. De catre asociatia care organizeaza tabara mi se propune un contract de prestari servicii. Mentionez ca nu sunt persoana fizica autorizata si nu sunt inregistrata cu o forma liberala de exercitare a profesiei mele.
Care sunt obligatiile mele in acest caz? Unde trebuie sa inregistrez acest contract? Am obligatia sa anunt la agentia locala de somaj acest contract?

In concluzie: doresc sa realizez aceasta activitate dar in acelasi timp, avand in vedere ca imi aduce venituri pe o durata limitata la 2 saptamani si este sub valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor de somaj (400 lei ar urma sa primesc iar beneficiarul contractului de prestari servicii se obliga la plata asigurarilor de sanatate si CAS) as dori sa-mi pastrez si dreptul la indemnizatia de somaj. Multumesc

Adaugata in: Somaj
Violeta Dima
 User  Violeta Dima
a intrebat la 08 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Iun. 2013
Contractul de acest tip se justifica atunci cand natura activitatii este una ocazionala, in primul rand. Scopul ei nu ar trebui sa il reprezinte inlocuirea unui CIM.
Acest tip de contracte se inregistereaza la ANAF. Angajatorul va retine si vira obligatoriu 10% din impozitul pe venit, contributia individuala la sanatate de 5,5% si pensii 10.5%. Somajul nu se retine pentru ca nu este obligatoriu. Diferenta de impozit o platiti dvs. Toate acestea in cazul in care ajungeti sa semanti contractul.

Daca va angajati insa ca somer pe un astfel de contract pierdeti indemnizatia pentru ca nu sunteti autorizata ca PFA sau II, iar legea nu va permite sa cumulati veniturile intr-o situatie ca a dvs. Agentia va afla oricum, chiar daca dvs nu anuntati pentru ca veti figura ca platitor de venit. Activitati autorizatepotrivit legii inseamna PFA, II sau IF, doar acestea se pot cumula cu indemnizatia de somaj.

Alte intrebari despre Somaj