ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

prima de fidelitate neinclusa in calcul indemnizatie de somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A



Buna ziua,
Am incetat un contract individual de munca cu firma X cu acordul partilor si in ultimul salariu am primit o prima de fidelitate. M-am angajat la alta firma de unde ulterior, dupa un timp am incetat contractul de munca cu dreptul de a beneficia de indemnizatie de somaj.
In luna septembrie am depus dosarul de somaj, am primit o decizie cu suma care mi se cuvine ptr, somaj. Am primit somajul 3 luni dupa care nu a mai venit nici un ban. Am sunat la AJOFM si mi s-a spus ca a fost auditul si este calculata gresit indemnizatia si ca acea prima de fidelitate nu trebuia inclusa in calculul indemnizatiei si ca o sa pimesc eu o noua decizie. Este normal asa ceva?
Nu inteleg de ce acea prima de fidelitate nu trebuia inclusa in baza de calcul a indemnizatiei ? Am cerut prin sesizare cu nr. de inregistrare la AJOFM sa-mi raspunda din punct de veedere juridic conform carei legi, articol sau norme legislative fac acest lucru atat timp cat in tara colegii mei nu au astfe de probeme si il consider un abuz. Din acesta cauza intentionez sa-i actionez in judecata. Ce parere aveti?


Virginica Iorga
 User  Virginica Iorga
a intrebat la 02 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Feb. 2012
Daca aceasta prima a fost platita din fondul de salarii atunci pentru ea s-au platit cotizatiile aferente. Faceti o contestare asupra deciziei respective pentru ca intr-adevar, daca ea a fost inclusa in salariul brut lunar atunci trebuia luata in calcul pentru indemnizatia de somaj.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu Marius Ion George Andreescu Radu Anton Ioana Popa G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024