ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

recalculare somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna Ziua !
Am revenit cu aceeeasi problema dar in stadiu mai avansat:
Am insistat de mai multe ori si mi sa inminat DISPOZITIA prin semnatura cu data primirii si tot la insistente mi s-a explicat si calculul indemnizatiei de somaj CAUZA era ca angajatorul in [b]ADEVERINTA care cuprinde date privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru soma[/b] a trecut 12 luni DAAAAR nu a trecut si ultima luna lucrata/cotizata si ca atare cei de la ANOFM au adunat 11 luni si impartit la 12 desigur asa a iesit suma lor.
Problema acum este alta atunci mi s-a propus sa fac neaparat cere de recalculare a indemnizatie cu ADEVERINTA corectata/recomplectata de fostul angajator si cu ultima luna cotizata - acum va citez raspunsul primit de la AJOFM semnat Director Executiv
"URMARE CERCETARII EFECTUATE, DESPRE CELE SESIZATE PRIN ADRESA DUMNEAVOASTRA VA INFORMAM RESPECTUOS CA LA DATA SOLICITARII, RESPECTIV 15.05.2012, DUMNEAVOASTRA NU SUNTETI IN EVIDENTA PERSOANELOR CARE SA AIBA STATUT DE SOMER, ASTFEL NU MAI BENEFICIATI DE DREPTURI DE INDEMNIZATIE DE SOMAJ ............
LA DATA SOLICITARII 15.05.2012 NU PUTEM DA CURS CELOR SOLICITATE DE DUMNEAVOASTRA, PENTRU CA NU MAI AVETI CALITATEA DE SOMER INCEPAND CU ANGAJAREA, IAR CEA CE SOLICITATI SE REFERA LA DREPTURI ALE SOMERILOR IN EVIDENTA SI PLATA. DREPTURILE SE NASC IN BAZA DOCUMENTELOR DEPUSE LA DOSAR, DE LA DATA SOLICITARII PANA LA SCHIMBAREA SITUATIEI EZ. DATA ANGAJARII ??????????????????????????????????
Deci in concluzie o reclamatie cerere de recalculare o poti face numai cand esti in stadiu respectiv dupa aceea nu ai nici un drept .......... ??????
Va rog frumos explicatimi si mie care sunt acele legi care preved asa ceva ????

Adaugata in: Somaj Drepturi sociale
Yenci 68
 User  Yenci 68
a intrebat la 31 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului yenci 68 la 01 Iun. 2012
Cred ca le puteti aminti pe amandoua. Bine ar fi sa discutati si cu un avocat inainte ca sa va indrume putin referitor la procedura de actionare in instanta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Yenci 68
 User Yenci 68
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Iun. 2012
Multumesc !

Da intradevar m-am angajat dar voi primi in continuarecei 30% din aceea indemnizatie, suma nui mare dar este o suma care imi parvine pe drept si greseala nu a fost a mea,
Intrebarea este in instanta sa invoc in potriva AJOFM sau FOSTUL ANGAJATOR CARE A OMIS aceea inscriere?

Cu stima !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Mai. 2012
Opinia mea este ca dvs aveti dreptul la acea recalculare, dat find faptul ca suma vi s-a calculat gresit in baza unor documente gresite sau din eroarea lor. Inteleg ca dumneavoastra v-ati anagajat, ceea ce intr-adevar duce la sistarea platii indemnizatiei de somaj.

Din pacate singura posibilitate pe care o vad eu in acest moment este aceea de a va adresa unei instante de judecata pentru recuperarea sumelor cuvenite.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024