ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Refuzul de a-mi acorda dreptul la concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am vrut sa-mi mai iau 7 zile de concediu de odihna din 23 luna asta care mi-au ramas pe anul asta si domnul director nu mi-a aprobat cererea. Eu am cerut numar de inregistrare sa-l am fiindca vreau apoi sa fac cerere de a intra in somaj deoarece nici conditiile de munca nu sunt prielnice pentru a-mi exercita meseria, stau altadata ore peste program neplatite, fac alte munci suplimentare care nu se incadreaza cu meseria mea de baza, etc.
Intrebarea mea este : -Pot avea dreptul la indemnizatia de somaj daca imi declar motivele si nemultumirile ? (am 15 ani de cand lucrez la aceasta firma si sunt agent de paza). Sau doar prin instanta, daca dau firma in judecata pot sa castig dreptul la indemnizatia de somaj?
Va multumesc anticipat de raspuns.

Adaugata in: Somaj
Sebastian Stoica
 User  Sebastian Stoica
a intrebat la 17 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Sebastian Stoica la 18 Dec. 2012
Nu are ce sa vi se intample daca nu derulati activitati in afara fisei de post, numai in cazul in care este vorba de situatii de forta majora angajatorul va poate cere sa lucrati suplimentar si sa derulati activitati pentru prevenirea accidentelor sau a unor eventuale consecinte ale lor. Refuzul de a efectua munca suplimentara insa nu poate reprezenta abatere si nu poate fi sanctionat, tocmai pentru ca legea prevede ca munca suplimentara se efectueaza doar cu acordul salariatului, cu exceptia celor mentionate mai sus.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sebastian Stoica
 User Sebastian Stoica
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Dec. 2012
Daca eu doar imi fac serviciul in meseria in care sunt incadrat si refuz sa fac alte munci suplimentare ce nu tin de obiectul muncii mele, mi se poate imputa ceva?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Dec. 2012
Daca va dati demisia sau incetati cu acordul partilor, nu, nu aveti dreptul la somaj. Numai daca raportul de munca inceteaza la initiativa angajatorului si din motive neimputabile dvs puteti beneficia de indemnizatie de somaj cu conditia de a avea si stagiul minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 ( la dvs aceasta conditie este indeplinita din cate inteleg).

Dreptul de indemnizatie de somaj nu se castiga in instanta, numai prin modalitatea pe care v-am prezentat-o mai sus. Instanta nu poate decide ca angajatorul sa va concedieze.

Angajatorul poate refuza cerera de concediu daca este prea din scurt inaintata sau daca nu este posiblia lipsa dvs de la lucru in acea perioada. Daca raman zile neefectate din acest an, le puteti efectua pana la sfarsitul anului viitor, nu va faceti probleme din acest punct de vedere. Daca raportul de munca va inceta si vor ramane zile de concediu neefectuate, ele vor fi platite la incetarea contractului sau odata cu plata drepturilor salariale ramase de platit (pentru ultima luna lucrata).

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024