ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Reluare somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Va rog ajutati-ma cu o problema. Am avut un salariat care avea contract pe perioada determinata pana in luna Ianuarie 2014. Datorita situatiei grele cu care se confrunta societatea din toamna anului trecut, angajatorul a hotarat sa faca anumite concedieri individuale. Drept urmare a fost vizat si acest salariat, mai sus mentionat. I s-a acordat un preaviz de 20 de zile lucratoare, iar in luna Decembrie 2013 i-a incetat contractul individual de munca cu art.65, alin.1 din CM.
Problema este ca salariatul nu a reusit sa intre in somaj deoarcece, se pare ca l-a intrerupt cand a venit la societatea noastra. Cei de la somaj spun ca pentru a il relua, contractul lui de munca trebuia incetat cu art.56, alin 1, lit i (expirarea termenului).
Ce se mai poate face pentru a ajuta acest domn sa poata obtine indemnizatia de somaj?

Adaugata in: Somaj
Stefania Calin
 User  Stefania Calin
a intrebat la 10 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Ian. 2014
Legea somajului 76/2002 nu cuprinde aceasta precizare, ci doar faptul ca salariatul isi poate relua plata somajului printr-o cerere depusa in 30 de zile de la data incetarii situatiei care a dus la suspendarea contractului de munca. Din punctul meu de vedere cei de la somaj dau o interpretare proprie legii, cat timp ea nu contine o mentiune in acest sens. Nici in normele de aplicare a legii nu apare o astfel de precizare. Plata indemnizatiei inceteaza daca este depasit acest termen pentru depunerea solicitarii de reluare a platii.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024