ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

revenire din concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


sunt in concediu crestere copil, mentionez ca am stat acasa 2 ani, iar contractul de munca era pe perioada nedeterminata , firma la care lucrez in acest timp a declarat insolventa, contractele de munca au incetat (personal fara sa mi se aduca la cunostinta) , colegii mei fiind bagati in somaj, asta in luna dec 2013, iar in mai 2014 au reluat activitatea de data asta cu contract pe peroiada determinata adica mai- dec 2014, urmand somaj pana in aprilie-mai 2015.
eu trebuie sa ma intorc la serviciu pe 7 aprile 2015,
in aceasta situatie eu mai am vrun drept?? .... somaj eu pot primi venind din CCC???
multumesc anticipat

Adaugata in: Somaj Revenireadin ccc
Cristina Mihai
 User  Cristina Mihai
a intrebat la 05 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 05 Ian. 2015
Revenirea trebuie sa aiba loc pe acelasi post de pe care s-a aplicat suspendarea contractului pentru CCC, cu salariu cel putin egal cu cel detinut anterior intrarii in concediu, la care se vor aplica toate modificarile aparute intre timp. Ca temei legal in sustinerea acestor lucruri aveti legea 202/2002, art. 10 (8):
(8) La incetarea concediului de maternitate, a concediului pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca ori la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente, si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Putei beneficia de somaj daca in ultimele 24 de luni ai 12 luni cotizate la somaj si daca va inceteaza contractul individual de munca din motive neimputabile dumneavostra.
OUG 111.2010:
Art. 22
(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu Gratiela Petrescu violeta Georgescu Viviana Serni alexei delimart George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024