ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am terminat cele 12 clase anul trecut iar acum sunt la o scoala postliceala,mai pot beneficia de acel somaj daca pana acum nu am beneficiat?si inca ceva,sunt insarcinata in 8 saptamani daca as beneficia de acel somaj dupa aceea mai pot lua indemnizatia pentru cresterea copilului(600)??

Adaugata in: Somaj
Pavel Denisa
 User  Pavel Denisa
a intrebat la 17 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Mai. 2013
Nu mai puteti depune dosarul pentru somaj pentru ca pe de o parte sunteti inscrisa la o forma de studii acreditata si nu puteti primi somaj in timpul ei, iar pe de alta, daca au trecut 12 luni de la data absolvirii nu mai aveti dreptul la indemnixatie. In plus, daca nu faceti dovada ca in 60 de zile de la absolvire ati cautat si nu ati gasit loc de munca potrivit studiilor nu aveti cum sa primit aceasta indemnizatie. Dovada o faceti daca ati fost inscrisa la Agentia de somaj sau la un agent autorizat de munca.

Puteti primi indemnizatie cat timp nasteti pe durata studiilor si nu le intrerupeti, Veti primi indemnizatia minima, de 600 de lei. Ar trebui sa vi se aplice urmatorul articol de lege:

Art. 2 - OUG 111/2010, consolidata 2012:

(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar, inclusiv in cadrul programului ?A doua sansa?, sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton Ioana Popa Marius Ion adriana iancu Gratiela Petrescu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024