ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In Decembrie...Mosul a adus in traista un preaviz de 45 zile..sotului...nu stim exact care sunt urmatorii pasi care trebuiesc facuti...nu stim daca beneficiaza de ceva salarii compensatorii,tinind cont ca s a desfiintat postul...nu stim mai nimic referitor la acest domeniul al preavizarii.Rugamintea este a ne clarifica putin...nebuloasa creata de darnicul Mos Arthur...asa se numea ....SC ARTHUR SRL...


Adaugata in: Somaj
Elisabeta Stingaciu
 User  Elisabeta Stingaciu
a intrebat la 29 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Dec. 2011
Acordarea salariilor compensatorii in cazul concedierilor era prevazuta in Contractul colectiv de munca unic la nivel national, contract care a fost denuntat si neprelungit, prevederile sale nemaifiind in vigoare in acest moment. Daca insa la nivel de unitate exista un CCM care sa prevada acordarea acestor salarii atunci angajatorul ar trebui sa respecte aceste prevederi. In cazul in care in cadrul companiei exista posturi vacante care ar corespunde pregatirii profesionale sau cunostintelor sotului dvs, angajatorul ar trebui sa ii aduca la cunostinta despre existenta lor si sa ii propuna ocuparea unuia dintre ele.

In situatia in care, dupa concedierea sotului dvs, postul se reinfiinteaza, el ar trebui sa aiba prioritate sau sa fie anuntat privind aceasta modificare si sa i se ofere sansa de a reocupa postul daca el doreste acest lucru.

Decizia poate fi insa contestata, ea ar trebui sa contina un termen in acest sens precum si instanta la care poate fi contestata, daca sotul dvs considera ca decizia este una abuziva si nu au fost respectate prevederile legii.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni Marius Ion Ioana Popa alexei delimart adriana iancu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024