ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am si eu o nemultumire. Mi-am depus actele de somaj si...nu InTeleg. Eu sunt angajata din luna a8 a 2003 pana in luna a2a 2014, cu 4 ani de intrerupere (timp in care am beneficiat de indemnizatie de crestere copii), si 7 luni de somaj in anul 2008. De la somaj mi s-a spus ca beneficiez doar de 6 luni de somaj pt ca vechime mi s-a pus doar 4 ani si 7 luni. De ce asa? Ca fac? Facem un calcul simplu din 2003 pana in 2014, sunt 11 ani de munca, iar fara cei de indemnizatie...tot mai raman 6 ani. Va rog sa ma ajutati.

Adaugata in: Somaj
Mocanu Nicoleta
 User  Mocanu Nicoleta
a intrebat la 05 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Mar. 2014
Somajul anterior nu se ia in calcul pentru acordarea unei noi indemnizatii in baza legii 76/2002. Apoi, perioadele deja valorificate pentru acordarea unui somaj, din intervalul mentioant de dvs., nu se iau in calcul pentru acordarea unui drept de acelasi fel conform legii precizate. Ceea ce inseamna ca la acordarea somjului in acest moment se vor lua in calcul perioadele ulterioare somajului prinit in anul 2008.

Intr-adevar, din 2008 pana acum ar trebui sa fie in jur de 6 ani de vechime. Insa somajul se acorda in functie de stagiul de cotizare iar acesta este influentat si de norma de lucru. Daca in decursul acestor ani ati fost si in crestere copil in baza OUG 148/2005 sau a 111/2010, concediul se ia in calcul la acordarea drepturilor prevazute de legea somajului, ca stagiu asimilat.

Verificati daca nu cumva lipsesc documente, o dovada a concediului de crestere copil de exemplu sau daca ati lucrat cu jumatate de norma, caz in care s-ar explica de ce stagiul este redus la 4 ani si 7 luni, in loc de 6 ani. Pentru perioadele cu norma partiala stagiul se calculeaza in raport cu norma intreaga.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024