ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
As avea si eu nevoie de o informatie...lucrez la o firma de 7 luni...iar pe acelasi post de munca suntem 8 fete si am fost anuntata ca 2 dintre noi urmeaza a fi concediate....din pacate eu am fost printre cele 2 deoarece urmeaza sa ma casatoresc. Ei mi-au spus ca pot sa intru in preaviz 20 de zile sau sa plec la zi. Nu pot sa cer somaj? Si daca as putea sa ii dau in judecata?

Bebe Bubu
 User  Bebe Bubu
a intrebat la 03 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Mai. 2012
Daca vi s-a spus ca decizia privind concedierea dumneavoastra este motivata de faptul ca urmeaza sa va casatoriti, masura este una discriminatori, in opinia mea. Pentru situatiile de discrimiare puteti lua legatura si cu cei de la Centrul National pentru Combaterea Discriminarii. Decizia insa odata emisa, poate fi contestata in instanta, cu mentiunea sa respectati termenul de contestare prevazut in ea.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Mai. 2012
Daca vi se desfiinteaza postul si daca in ultimele 24 de luni ati realizat un stagiu de cotizare la somaj de minim 12 luni, atunci puteti beneficia de indemnizatie de somaj, incetarea raportului de munca fiind facuta din motive neimputabile dumneavoastra ca salariat. Pe decizia de concecdiere trebuie sa apara mentionat termenul de contestare de 30 de zile si instanta careia sa va adresati. In cazul desfiintarii vi se acorda un preaviz de minim 20 de zile lucratoare, asa cum prevede Codul muncii republicat.

Daca incetati cu acordul partilor insa, fara a mai sta in preaviz, atunci nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj. Incetarea cu acordul partilor va anuleaza acest drept.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024