ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


"Calculul se face in functie de salariile brute pentru care s-a platit contributie" si "se va avea in vedere venitul lunar declarat in contractul de asigurare pentru somaj." Conform acelui act, adeverinta eliberata de catre fostul angajator trebuie sa cuprinda date privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru somaj in care sunt incluse toate drepturile banesti pentru munca depusa cat si alte drepturi banesti pentru ore suplimentare, cadou sarbatori, premii acord, premii fidelizare, premii fidelitate. Dupa care s-au platit contributiile de somaj, sau se scad ceva procentaje comision ?
- La semnarea "Contractul de asigurare pentru somaj." un exemplar original copie nu-i parvine si celui in cauza/semnatar/parte inclusa in act ?
- Nu corespunde suma comunicata de ANOFM. Cauza? Nepredare exemplar act semnat cu cea conform calculelor prevederilor legislative.

Adaugata in: Somaj Indemnizatie
Yenci 68
 User  Yenci 68
a intrebat la 09 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Yenci 68
 User Yenci 68
a raspuns userului Ioana Popa la 31 Mai. 2012
Buna ziua !
Am revenit cu aceasi problema dar in stadiu mai avansat:
Am insistat de mai multe ori si mi s-a inmanat Dispozitia prin semnatura cu data primirii si tot la insistente mi s-a explicat si calculul indemnizatiei de somaj. Adeverinta cuprinde date privind plata contributiilor la bugetul asigurarilor pentru somaj (12 luni) dar nu a trecut si ultima luna lucrata/cotizata si ca atare cei de la ANOFM au adunat 11 luni si impartit la 12 desigur asa a iesit suma lor.
Problema acum este alta; atunci mi s-a propus sa fac neaparat cere de recalculare a indemnizatie cu adeverinta corectata/recompletata de fostul angajator si cu ultima luna cotizata - acum va citez raspunsul primit de la AJOFM semnat Director Executiv

"Urmare a cererii efectuate despre cele sesizate prin adresa dvs. va informam respectuos ca la data solicitarii, respectiv 15.05.2012, dvs. nu sunteti in evidenta persoanelor care sa aiba statut de somer. Astfel, nu mai beneficiati de drepturi de indemnizatie de somaj...

La data solicitarii 15.05.2012 nu putem da curs celor solicitate de dvs. pentru ca nu mai aveti calitatea de somer incepand cu angajarea, iar ceea ce solicitati se refera la drepturile somerilor in evidenta si plata. Drepturile se nasc in baza documentelor depuse la dosar de la data solicitarii pana la schimbarea situatiei."

Deci in concluzie o reclamatie cerere de recalculare o poti face numai cand esti in stadiu respectiv dupa aceea nu ai nici un drept ...?
Va rog frumos explicati-mi si mie care sunt acele legi care preved asa ceva ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Yenci 68
 User Yenci 68
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Mai. 2012
baza de calculBC 16192 pe ultimele 12 luni, vechime 24 ani fara intrerupere, 10 ani si 8-9 luni la ultimul loc de munca
Va Multumesc cu Stima
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului yenci 68 la 09 Mai. 2012
Pot incerca sa va fac un calcul sa vedem care este suma pe care ar trebui sa o incasati, da. Voi incerca sa va raspund si la celelate intrebari cat mai curand.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Yenci 68
 User Yenci 68
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Mai. 2012
"Da, ar trebui sa primiti si dvs. o copie a contractului, ca in cazul oricarui contract pe care il semnati." in acest caz unde ma pot adresa ???
Mi s-a atras atentia de multi cunoscuti ca se face intentionat asemenea lucruri de greseli ca sa se piarda din perioada drept de reclamatie/contestatie !!!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Yenci 68
 User Yenci 68
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Mai. 2012
daca va comunic DVS datele din acel act aveti posibilitatea de a ma ajuta sa vedem daca sumele noastre corespund sau numai confidential
Nota: Intrebarile anterioar sunt fragment dintr-o corespondenta de ieri daca va rog se poate sa-mi raspundeti la toate ?
Va Multumesc cu Stima !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Mai. 2012
Nu se scade nici un comision, se iau in consideare veniturile pentru care s-au platit contributiile la somaj, in raport cu norma intreaga de lucru.

Da, ar trebui sa primiti si dvs. o copie a contractului, ca in cazul oricarui contract pe care il semnati.

Nu stiu sa va spun de ce nu corespunde suma comunicata de cei de la ANOFM, incercati sa obtineti un raspuns de la ei, ce anume au inclus in calcul si ce au omis, si incercati sa faceti un calcul in functie de modalitatea de calcul stabilita de lege.


Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024