ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In luna Noiembrie 2011 am fost angajata la o firma din somaj. Daca as intrerupe activitatea la aceasta firma din luna Iulie 2012 as mai beneficia de somaj ? Cat timp ?

Adaugata in: Somaj
Stefania Baljarica
 User  Stefania Baljarica
a intrebat la 13 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Iun. 2012
Indemnizatia se somaj se acorda numai daca indepliniti conditiile stagiului minim de cotizare si daca raportul de munca inceteaza din motive neimputabile dvs ca salariata. Astfel ca, daca, spre exemplu, va dati demisia sau incetati contractul de munca prin acordul partilor in temeiul art 55 litera b din Codul muncii republicat, nu veti putea beneficia de indemnizatie de somaj. Cele doua modalitati de incetare a CIM sunt considerate de legea somjului drept motive imputabile salariatului.

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea indemnizatiei de somaj este de 12 luni in ultimele 24 anterior datei in care se inregistreaza cererea. Nu se ia in calcul perioada deja consumata pentru acordarea altei indemnizatii de somaj. Dvs. in prezent aveti lucrate aproximativ 7 luni, sub stagiul minim de cotizare pentru somaj. Ceea ce inseamna ca nu puteti beneficia de aceasta indemnizatie.

ART. 34
1 Somerii prevazuti la art. 17 alin. 1 beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii

ART. 37^1
1 La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. 1 lit. a, nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024