ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am o intrebare la care nu gasesc raspuns nicaieri. Pot sa beneficiez de somaj dupa concediu pentru cresterea copilului in cazul in care am avut un contract de munca pe perioada determinata (2 ani) inainte de concediu?

Adaugata in: Somaj
Elena Popa
 User  Elena Popa
a intrebat la 07 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2012
Stagiul minim de cotizare se va calcula in baza perioadelor lucrate anterior si ulterior CIC (in cazul dvs se va lua in considerare doar perioada anterioara CIC). La fel, indemnizatia se calculeaza pe baza veniturilor realizate in perioadele anterioare si ulterioare CIC. Astfel ca la calcularea indemnizatiei se va lua in calcul salariul realizat anterior intrarii dvs in concediu.

Extras din Legea somajului nr. 76/2002

ART. 34
(1^1) La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevazuta la alin. (1) lit. a), nu se iau in calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de munca sau de serviciu, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii.

ART. 35
(1) Pentru persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizate inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.
(2) Pentru persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) lit. g) si j), stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadelor de asigurare realizate inainte de incetarea raporturilor de munca sau de serviciu.
(3) Pentru persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) lit. h), stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadelor de asigurare realizate inainte de suspendarea raporturilor de munca sau de serviciu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 08 Nov. 2012
Perioada nu este asimilata pentru somaj, ci nu afecteaza acordarea lui, dat fiind faptul ca intrerupe stagiul de cotizare. Alte perioade de intrerupere nu permit acordarea somajului, dar CCC da.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Nov. 2012
Da, beneficiati.Perioada in care ati beneficiat de indemnizatie pentru crestere copil constituie perioada asimilata stagiului a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.este perioada asimilata.Incetarera de drept a CIM in baza art 56 al1 litera i din codul muncii, este o incetare neimputabila salariatului si va da drept sa depuneti dosar pentru obtinerea indemnizatiei de somaj.

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni adriana iancu Ioana Popa Radu Anton George Andreescu Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024