ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca angajatorul nu plateste contributiile pt somaj (atat salariat cat si angajator), salariatul mai poate beneficia de somaj daca este concediat?

Adaugata in: Somaj
Ad C.
 User  Ad C.
a intrebat la 09 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 09 Ian. 2013
La fel si in cazul incadrarii absolventilor in munca, unde angajatorul este scutit timp de un an de plata contributiei.


ART. 80
(1) Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 09 Ian. 2013
Atentie cand copiati texte din alte surse sau de pe alte site-uri, pentru ca:

Art. 34 - 76/2002
(2) Constituie stagiu de cotizare si perioadele pentru care angajatorul este scutit, in conditiile legii, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj.

Se iau in considerare si acele perioade stabilite prin legi speciale, pe parcursul carora angajatorul este scutit de contributii (asa cum a fost situatia somajului tehnic in 2010, cand angajatorul era scutit de plata contributiei pe o perioada limitata de timp, pentru astfel de situati). La fel cum se intampla chiar in situatia incadrarii in munca a unui somer cu varsta peste 45 de ani sau cu statutul de parinti unici sustinatori, cand angajatorul este scutit timp de 12 luni de plata contributiilor, cu conditia mentinerii raportului de munca pe o anumita perioada de timp.

ART. 85 - 76/2002
(1) Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta persoanelor incadrate din aceste categorii, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 2 ani.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2013
In cazul neplatii contributiei de somaj de catre angajator,constituie stagiu de cotizare şi perioadele ?n care angajatorul nu a plătit contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se află ?n procedură de executare silită, reorganizare judiciară, faliment, ?nchidere operaţională, dizolvare, lichidare, administrare specială sau nu şi-a achitat contribuţiile .
In alte situatii , daca angajatorul nu a platit contributiile de somaj salariatii nu pot fi beneficiati de somaj.La incetarea CIM se completeaza anexa 26 la GHG 174 DIN 2002 prin care se face si dovada platii acestor contributii

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024