ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Poate beneficia de somaj un angajat cu cim al unei societati daca acesta detine si calitate de administrator in cadrul altei societati?
Multumesc!

Adaugata in: Somaj
Valentina Bac
 User  Valentina Bac
a intrebat la 16 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Valentina Bac la 17 Ian. 2013
Doar daca isi desfasoara activitatea in conformitate cu prevederile articolului pe care vi l-am redat mai jos, altfel nu. Mandatul de administrator nu se numara printre veniturile care pot fi cumulate cu somajul, dupa cum se poate observa din articolul din Noramele de aplicare a legii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Valentina Bac
 User Valentina Bac
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Ian. 2013
Inteleg ca daca o persoana este administrator fara drepturi salariale la o societate si detine in cadrul altei societati contract individual de munca pe perioada nedeterminata , cu un salariu de incadrare de..... care inceteaza cu art.56lit "i" , aceast salariat beneficiaza de indemnizatia de somaj.
Multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2013
Nu, cele doua venituri nu pot fi cumulate. Numai veniturile obtinute din activitati autorizate pot fi cumulate cu aceasta indemnizatie, iar indemnizatisa sau salariul unui administrator nu se numara printre aceste venituri. Numai daca este PFA / II si se ocupa de administrarea societatii din acesata pozitie, fara a depasi 500 de lei (valoarea indicatorul social de referinta).

ART. 17 - Legea 76/2002 actualizata
(1) In vederea stabilirii dreptului de indemnizatie de somaj, somerii prevazuti la art. 16 lit.
f) au incheiat contract de asigurare pentru somaj si nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;

ART. 15 - HG 174/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă:
(1) Şomerii prevăzuţi la art. 17 din lege, care realizează venituri din activităţi autorizate potrivit legii, vor beneficia de indemnizaţie de şomaj ?n condiţiile art. 34 alin. (1), respectiv alin. (3) din lege, dacă dovedesc că acele venituri, determinate potrivit art. 6, nu depăşesc valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă ?n vigoare ?n luna pentru care se face dovada.
(2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se ?nţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, ?ntreprinderi individuale şi/sau ?ntreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024