ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca postul meu s-a restructurat si nu accept alt post pot beneficia de somaj la reintoarcerea din concediu crestere copil?

Adaugata in: Somaj
Ana Raluca
 User  Ana Raluca
a intrebat la 29 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2013
Cat timp postul oferit corespunde pregatirii si experientei detinue la momentul primirii propunerii de reincadrare, refuzul va duce la pierderea dreptului la indemnizatie de somaj.

Aveti grija insa cu concedierea respectiva, vedeti in ce conditii este facuta. Daca ati nascut dupa data de 1 ianuarie 2011 atunci angajatorul nu poate dispune concedierea timp de 6 luni de la revenirea definitiva in unitate, cu exceptia cazurilor in care intervine reorganizarea judiciara, dizolvarea sau falimentului, in conditiile legii. Ceea ce inseamna ca nu poate dispune nici macar o concediere pe motive disciplinare in tot acest timp sau chiar o simpla desfiintare a posului fara sa aiba la baza unul din aceste motive. In cazul dizolvarii contractul inceteaza de drept.

Pentru desfiintarea postului aveti dreptul la un preaviz de minim 20 de zile lucratoare asa cum prevede Codul muncii republicat, iar dupa expirarea acestor zile va inceta contractul de munca.

Alte intrebari despre Somaj

TOP RASPUNSURI 2024