ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

somaj acte pentru un dosar complet


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


ma numesc patrascu aurelia , am lucrat din 14.09.2005, pana in 31.01.2014,la o firma privata. Din data de 21. 11. 2013 firma a fost trecuta in insolventa; in data de 31.01.3014 am primit decizia privind desfacerea contractului individual de munca ; in aceasta decizie mi se comunica faptul ca am un preaviz de 15 zile lucratoare.;mentionez ca :AM RESTANTE salariale lunile: iulie, august ,septembrie, octombrie 2013.Intrebare: CUM pot sa stiu daca firma a platit sumele restante catre stat,voi putea beneficia de somaj sau pot sa fac in termenul legal de 30zile contestatie la decizia pe care am primit-o . Nu am primit nici o comunicare scrisa ca imi voi putea recupera salariile restante , nici ca cei care au preluat insolventa au platit la stat cotizatiile pentru sanatate ,somaj ,pensii. In cat timp voi putea depune actele la somaj de la data primirii acestei decizii .CE acte trebuiesc pentru un dosar complet . VA multumesc

Adaugata in: Somaj Somaj -acte
Aurelia Patrascu
 User  Aurelia Patrascu
a intrebat la 09 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului aurelia patrascu la 11 Feb. 2014
Cu multa placere, va multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Aurelia Patrascu
 User Aurelia Patrascu
a raspuns la intrebare la 10 Feb. 2014
va multumesc pentru raspuns, va doresc numai bine, sanatate. Urmaresc cu mult interes raspunsurile pe care le dati, ne ridicati un pic "valul" de pe ochi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Feb. 2014
Daca firma este in insolventa declarata atunci foarte probabil sa existe restante si la acest capitol pentru ca asta inseamna insolventa: incapacitatea angajatorului de a-si achita obligatiile financiare catre creditori (de stat sau privati) si chiar a salariilor.

Sumele cu titlul de drepturi salariale se inscriu la masa credala imediat dupa declararea insolventei si devin prioritare, dar solutionarea dureaza un timp.

Puteti incerca o intrebare la ANAF sau la Casele de asigurari (somaj, pensii si sanatate) pentru situatia contributiilor.

Dupa acel preaviz de 15 zile lucratoare tind sa cred ca deja s-a intrat in procedura de falimentare, iar in astfel de cazuri intervine concedierea de urgenta pe baza legii insolventei, cu preavizul precizat de dvs.

Dosarul pentru indemnizatia de somaj le puteti depune incepand cu data incetarii contractului, adica prima zi ce urmeaza ultimezi zile de preaviz. Daca depuneti dosarul in 10 zile de la incetare indemnizatia se acorda incepand cu data incetarii, iar in cazul in care depasiti cele 10 zile calendaristice, indemnizatia vi se va calcula si acorda incepand cu data depunerii dosarului. Dreptul de a solicita ajutorul pentru somaj se prescrie in 12 luni de la data incetarii raportului de munca.

Actele necesare le regasiti listate pe site-ul Agentiei pentru somaj, puteti sa va uitati aici http://www.bucuresti.anofm.ro/acte_ind.htm sau aici de exemplu http://www.ajofm-bv.ro/index.php?c=luare

Alte intrebari despre Somaj

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu alexei delimart Viviana Serni Gratiela Petrescu Radu Anton Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024